POČELA IZGRADNJA IGRAONICE

POČELA IZGRADNJA IGRAONICE


Ponedjeljak, 6 Novembra, 2017

Udruženje „Žene sa devet rijeka“ ovih dana realizuje projekt kojim se predviđa izgradnja igraonice u sanskom naselju „Domet 2002“. Izgradnju igraonice finansijski je podržala općina Sanski Most, u sklopu javnog poziva podrške projektima iz nevladinog sektora.

Udruženje „Žene sa devet rijeka“ prijavilo se na pomenuti javni poziv sa projektom izgradnje igraonice, a općina je za te potrebe izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 3 000 konvertibilnih maraka. Inače, radi se o jednom od dvanaest projekat iz nevladinog sektora koji se u ovoj godini finansira budžetskim sredstvima općine Sanski Most.

U proteklom periodu vršene su aktivnosti na pripremi i uređenju terena, a već proteklog vikenda započeli su i građevinski radovi. Kako nas je upoznala Senada Musić, predsjednica udruženja, pored općine Sanski Most, projekt je podržan i od velikog broja sanskih firmi i javnih preduzeća, koji su donirali potrebna sredstva za uređenje igraonice. Također, u projekat su od prvog dana uključeni i stanari ovog naselja, koji su angažovani na svim poslovima koje je neophodno izvesti kako bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana.

Inače, naselje „Domet 2002“ izgrađeno je u poslijeratnom periodu u sklopu projekta zbrinavanja pripadnika boračkih populacija koji žive na području općine Sanski Most, a izgradnja igraonice predstavlja nastavak započetih aktivnosti na proširenju infrastrukturnih sadržaja na ovom prostoru.

POČELA IZGRADNJA IGRAONICE

Sanski Most |