POČELA MANIFESTACIJA “DANI VRHPOLJA”

POČELA MANIFESTACIJA “DANI VRHPOLJA”

Uz slogan „Vrijeme je za Vrhpolje“ jučer je svečano otrvorena druga po redu manifestacija „Dani Vrhpolja“.

Manifestacija će trajati tri dana uz raznovrsne sadržaje koje je organizator pripremio ove godine. I ovogodišnja manifestacija je započela posjetom šehidskom mezarju Hrustovo Vrhpolje, gdje su proučeni dova i fatiha za sve nevino ubijene mještane ova dva sela. Istaknuto je kako njihova žrtva nikada ne smije biti zaboravljena i da mora predstvaljati opomenu za sve buduće generacije.

Nakon toga, manifestacija se preselila na sportsko igralište u Vrhpolju, gdje je organizovan prigodan vjersko kulturni program. Prisutne su pozdravili općinski načelnik Faris Hasanbegović, glavni sanski imam Mirza ef. Žerić i drugi gosti, te istakli značaj ovakvih manifestacija kojima se njeguje duh zajedništva.

Nastupili su i hor djece džemata Vrhpoje, kao i hor sanskih imama, te su se predstavili izvedbom nekoliko ilahija. Nadahnuto predavanje svim prisutnima održao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, Izet ef. Čamdžić, koji je govorio o islamskim vrijednostima i njihovoj društvenoj upotrebi.

Predsjednik Mjesne zajednice Vrhpolje, Ismet Salešević, osvrnuo se na realizaciju infrastrukturnih projekata u ovome selu te ukazao na potrebu očuvanja mjesne škole kao centra društvenog života i aktivnosti u Vrhpolju. Poslije programa svečanog otvaranja uslijedile su sportske aktivnosti i utakmica između veterana Vrhpolja i Hrustova.

Manifestacija se nastavlja i ovih dana, a prisustvuje joj veliki broj Vrhpoljčana od kojih su mnogi došli iz dijaspore kako bi proveli godišnje odmore u zavičaju.

POČELA MANIFESTACIJA “DANI VRHPOLJA”

Sanski Most |