POČELA NOVA SEZONA ZIMSKE DJEČIJE NOGOMETNE LIGE

POČELA NOVA SEZONA ZIMSKE DJEČIJE NOGOMETNE LIGE


Utorak, 5 Decembra, 2023

U organizaciji Škole nogometa „Dream Team“  u proteklu nedjelju je zvanično počela „Zimska dječija liga 2023/24“ koja će se svakog vikenda odigravati u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu.  U drugoj sezoni Zimske lige učestvuje  devet klubova iz Sanskog Mosta, Prijedora i Ključa koji se takmiče sa 25 ekipa i to 9 u konkurenciji 2011./12. godište, zatim 8 ekipa 2013./14 . godište i 8 ekipa za generaciju 2015./godište. Klubovi su ujedno plačanjem kotizacije i pokrovitelji ovog takmičenja, a to su pored organizatora ŠN „Dream Team“  još  „Podgrmeč“ , „Radnički“ Zdena i „Rudar“ Kamengrad iz Sanskog Mosta,  zatim prijedorski „Rudar“,   „Brdo“ Hambarine , „Bratstvo“ Kozarac  i „Fudbalska sportska asocijacija“  iz Prijedora i NK „Ključ“.

Jedan od glavnih krivaca za pokretanje ovog projekta je trener Ferid Kuželj koji nije krio zadovoljstvo što su uspjeli ponovo da organizuju ligu zajedno sa sportskim prijateljima i kolegama, a sve za dobrobit djece. On je istakao da je cilj upoznavanje i druženje mladih nogometaša sa drugarima iz drugih klubova i gradova , a ujedno se  zahvalio svim klubovima i školama nogoeta koji su se odazvali i uzeli učešće u ovom takmičenju. Treneri OFK „Brdo“, Mirza Alkić, naglašavaju da cilj ove lige jeste da najmlađi članovi osjete čari nogometa  i da se kroz igru druže i upoznavanju. Ovim projektom nogometaši početnici dobivaju jedno vrijedno igračko iskustvo i ujedno stiču nova prijateljstva. Oni ističe da se mališani od malih nogu uče da je pobjeda jako bitna, ali ipak su u ovoj ligi rezultati u drugom planu.

Sabahudin Kulenović, trener selekcija NK „Ključ“, izrazio je zadovoljstvo što su njegovi mali puleni učesnici Zimske lige, a  posebno mu je drago što opet gostuju u Sanskom Mostu. On je pohvalio ovaj projekat i ujedno naglasio da će ovakvi sportski događaji dječacima ostati u pamćenju, a nije isključena mogućnost da jednog dana skupa zaigraju u nekom velikom bh ili ino klubu. S obzirom da ima veliki broj talenata, možda će neki od njih jednog dana obući i dres sa grbom BiH.    Prvog dana Zimsle lige su odigrana tri kola  sa  11 uzbudljivih i nekoliko neizvjesnih utakmica za generaciju 2012/12. godište. Inače u ovom projektu učestvuje oko 200 mališana, a naredne subote se takmičenje nastavlja za generacije 2013/14 i 2015 godište i mlađi igrači. Planirano je da  se takmičenje održava jednog dana u vikendu  u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu do kraja februara naredne godine.

POČELA NOVA SEZONA ZIMSKE DJEČIJE NOGOMETNE LIGE

Sanski Most |