POČELA OBUKA BUDUĆIH SAVJETNICA ZA DOJENJE

POČELA OBUKA BUDUĆIH SAVJETNICA ZA DOJENJE


Ponedjeljak, 18 Decembra, 2017

Centar „Feniks“ iz Sanskog Mosta započeo je sa projektom obuke budućih savjetnica za dojenje, koji se implementira uz podršku Ambasade Švicarske u našoj zemlji.

Aktivnosti projekta prije svega podrazumijevaju organiziranje i sprovođenje obuke za mame savjetnice, a period obuke je 9 mjeseci.

U projekat su uključene 23 učesnice s područje cijele Bosne i Hercegovine, koje će nakon završene obuke, svojim pozitivnim iskustvom dojenja i znanjem stečenim kroz obuku, na volonterskoj osnovi pružati emocionalnu podršku i praktičnu pomoć drugim majkama u njihovim nastojanjima da doje. Prema riječima direktorice Centra „Feniks“, Adise Hotić, cilj projekta je proširiti mrežu podrške za mame dojilje i uticati na povećanje stope dojenja u našoj zemlji. Obuku vode zdravstveni stručnjaci iz oblasti dojenja, među kojima je i Lejla Kapidžić iz inicijative „Dojenje je in“ iz Sarajeva.

Centar „Feniks“ iz Sanskog Mosta već više od dvije decenije aktivno se bavi ograniziranjem i razvojem kurseva pripreme za porod i roditeljstvo i brojnih projekata podrške roditeljima, radeći direktno sa trudnicama i majkama, ali i zdravstvenim radnicima, te su po tome postali prepoznatljivi na području cijele države.

POČELA OBUKA BUDUĆIH SAVJETNICA ZA DOJENJE

Sanski Most |