POČELA OBUKA BUDUĆIH SAVJETNICA ZA DOJENJE

Centar „Feniks“ iz Sanskog Mosta započeo je sa projektom obuke budućih savjetnica za dojenje, koji se implementira uz podršku Ambasade Švicarske u našoj zemlji.

Aktivnosti projekta prije svega podrazumijevaju organiziranje i sprovođenje obuke za mame savjetnice, a period obuke je 9 mjeseci.

U projekat su uključene 23 učesnice s područje cijele Bosne i Hercegovine, koje će nakon završene obuke, svojim pozitivnim iskustvom dojenja i znanjem stečenim kroz obuku, na volonterskoj osnovi pružati emocionalnu podršku i praktičnu pomoć drugim majkama u njihovim nastojanjima da doje. Prema riječima direktorice Centra „Feniks“, Adise Hotić, cilj projekta je proširiti mrežu podrške za mame dojilje i uticati na povećanje stope dojenja u našoj zemlji. Obuku vode zdravstveni stručnjaci iz oblasti dojenja, među kojima je i Lejla Kapidžić iz inicijative „Dojenje je in“ iz Sarajeva.

Centar „Feniks“ iz Sanskog Mosta već više od dvije decenije aktivno se bavi ograniziranjem i razvojem kurseva pripreme za porod i roditeljstvo i brojnih projekata podrške roditeljima, radeći direktno sa trudnicama i majkama, ali i zdravstvenim radnicima, te su po tome postali prepoznatljivi na području cijele države.

POČELA OBUKA BUDUĆIH SAVJETNICA ZA DOJENJE

| Sanski Most |