POČELA REKONSTRUKCIJA LOKALNOG PUTA U ŠEHOVCIMA

POČELA REKONSTRUKCIJA LOKALNOG PUTA U ŠEHOVCIMA


Petak, 26 Oktobra, 2018

U Mjesnoj zajednici Šehovci danas je okončana prva faza radova kojom je izvršeno asfaltiranje jednog dijela putne trase koja prolazi kroz ovo naselje, u dužini od 1200 metara. Općina Sanski Most za ovaj projekat prethodno je sa viših nivoa osigurala 100. 000 konvertibilnih maraka, a ovaj iznos u cjelosti je iskorišten za postavljanje novog sloja asfaltne površine, odnosno asfaltiranje dotrajalog puta u Šehovcima.

Radove je danas obišao i načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, koji je naglasio kako se radi o jednom od nekoliko infrastrukturnih projekata koji se ovih dana realiziraju na području općine. U posljednje vrijeme aktuelni su radovi na polju poboljšanja cestovne infrastrukture u Demiševcima, Šejkovači i Sasini i drugim mjestima, što je dokaz opredijeljenosti općinske vlasti da u kontinuitetu ulaže u infrastrukturu i poboljšanje životnih uslova svojih sugrađana, bez obzira da li se projekti realizuju u predizbornom ili nekom drugom periodu, te da općina nastavlja sa započetim aktivnostima i tokom 2019. godine.

S tim u vezi općina će u budžetu za narednu godinu planirati sredstva za realizaciju i druge faze radova u Mjesnoj zajednici Šehovci, kako bi se izvršila rekonstrukciji kompletne putne trase u ovom mjestu, istakao je načelnik Hasanbegović. Mještanin Jasmin Behremović uputio je zahvalnost općini i općinskom načelniku koji su osigurali sredstva za realizaciju prve faze ovog projekta, istakavši kako su mještani počeli sa prikupljanjem finansijskih sredstava, kako bi se uz pomoć općine u narednoj godini završilo afaltiranje kompletne saobraćajnice.

Inače, ovaj lokalni put izgrađen je sedamdesetih godina, i u posljednje vrijeme bio je u veoma lošem stanju, što je stvaralo velike probleme mještanima Šehovaca, koji se većinom bave poljoprivredom. Implementator ovog projekta je Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a izvođač radova firma „Divel“.

POČELA REKONSTRUKCIJA LOKALNOG PUTA U ŠEHOVCIMA

Sanski Most |