POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA ASFALTIRANJE DIONICE PUTA R-405

POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA ASFALTIRANJE DIONICE PUTA R-405


Srijeda, 5 Septembra, 2018

Danas su započeli pripremni radovi na asfaltiranju jedne dionice regionalnog puta R-405, koji spaja Sanski Most sa Banja Lukom preko Bronzanog Majdana. Radnici firme Divel trenutno na lokalitetu sela Sasina sa građevinskim mašinama obavljaju radove na uređenju i pripremi terena, dok se u narednim danima mogu očekivati i intezivnije aktivnosti na realizaciji započetih radova.

Radi se o veoma važnom infrastrukturnom projektu za općinu Sanski Most, koji se u cjelosti finansira sredstvima Vlade Unsko-sanskog kantona, a projekt implementira Kantonalna direkcija za ceste. U ovoj fazi planirano je asfaltiranje dionice puta u dužini od oko 2 kilometra, a vrijednost radova iznosi 398.000 konvertibilnih maraka. Ovaj projekat kandidiran je od strane lokalnih vlasti i općinskih predstavnika na višim nivoima, te je uvršten u ovogodišnji plan i program investicija Direkcije za ceste USK, obzirom da se radi o saobraćajnici od regionalnog značaja.

Inače, Vlada Unsko – sanskog kantona u 2018. godini će preko Kantonalne direkcije za ceste na području sanske općine investirati značajna sredstva u putnu infrastrukturu, a od ostalih projekata izdvajamo i trenutno aktuelne radove na rekonstrukciji Bulevara 7. korpusa.

POČELI PRIPREMNI RADOVI ZA ASFALTIRANJE DIONICE PUTA R-405

Sanski Most |