POČELO ASFALTIRANJE OMLADINSKOG NASELJA

Trenutno se na području općine Sanski Most realizuje više značajnih projekata na rekonstrukciji i proširenju putne infrastrukture. Jedan od tih projekta vezan je za asfaltiranje mreže saobraćajnica u Omladinskom naselju u ukupnoj dužini od 1200 metara, a ovih dana započeli su radovi na asfaltiranju.

Radnici firme Divel trenutno na širem lokalitetu Omladinskog naselja sa građevinskim mašinama obavljaju radove na asfaltiranju, te ukoliko se zadrže trenutni vremenski uslovi, može se očekivati da svi planirani radovi uskoro budu okončani. Radi se o veoma važnom infrastrukturnom projektu koji ima za cilj stvoriti što bolje uslove za život građana u ovom gradskom naselju, a planiranim radovima biće obuhvaćene sve dotrajale saobraćajnice, koje će biti presvučene novim slojem asfalta, dok će u pojedinim dijelovima gdje do sada saobraćanice nisu bile asfaltirane, biti položen novi asfalt.

Ukupno je planirano asfaltiranje 1200 metara saobraćajnica, uključujući ulicu iza zgrade „Lovca“, zatim saobraćajnice koja prolazi iza zgrade gradskog kina, te preostale putne dionice koje se nalaze u blizini zgrade „Šumarije“, te objekta za praktičnu nastavu Mješovite srednje škole. Ukupna vrijednost radova iznosiće 120. 000 KM. Ovaj projekat se finansira sredstvima iz FERP programa kojeg provodi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a nedavno je potpisan ugovor o početku njegove realizacije.

POČELO ASFALTIRANJE OMLADINSKOG NASELJA

| Vijesti |