POČEO DRUGI KRUG TAKMIČENJA NA NOVOGODIŠNJEM TURNIRU

POČEO DRUGI KRUG TAKMIČENJA NA NOVOGODIŠNJEM TURNIRU


Petak, 24 Decembra, 2021

Mnogobrojna publika u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu i sinoć je uživala u kvalitetnom i efikasnom nogometu na novogodišnjem malonogometnom turniru. Nova uzbuđenja se očekuju i večeras, a na programu su nove tri utakmice drugog  kruga takmičenja. Na sanskom novogodišnjem malonogometnom turniru pod nazivom Preminger sinoć je počeo drugi krug takmičenja, a ujedno je odigran jedanaesti dan na ovom tradicionalnom sportskom događaju na kojem su bile prijavljene 22 ekipe iz Sanskog Mosta, Prijedora, Ključa, Travnika i Sarajeva. Ekipe su prvo bile raspoređene u 6 grupa, a nakon razigravanja iz svake grupe dvije najbolje ekipe su obezbijedile prolaz dalje. Tako će 12 ekipa raspoređenih u četiri grupe nastaviti takmičenje, a dvije najbolje ekipe iz svake grupe će obezbjediti  prolaz u četvrtfinale ili nokaut fazu. Sinoć su odigrane dvije od tri predviđene utakmice, a akteri su i ovaj put publici ponudili dobru i efikasnu igru sa fer i korektnim sportskim ponašanjem, kao i vrlodobrim suđenjem. I strijelci su bili raspoloženi i dali su 11 golova. Postugnuti su sljedeći rezultati:  Beno – Rent a car Albatros 6:1 i In Caffe – Bayer Velagići 4:0. Član Organizacionig odbora Mensur Seferović se zahvalio svima koji su do sada dali svoj doprinos oko održavnja turnira. On naglašava da kao i predhodnih godina i na ovogodišnjem sanskom malonogometnom turniru mnoge ekipe nastupaju  sa kvalitetnim i iskusnim igračima, te će gledaoci i u nastavku moći uživati i velikom broju uzbudljivih i neizvjesnih utakmica.

Sinoć su u revijalnom dijelu nastupili pioniri NK Rudar iz Kamengrada. Mladi nogometaši su doblili priliku da pokažu svoje nogometno znanje, a slobodno možemo reći, da su u tome i uspjeli, jer su za svoju borbenost i prikazanu igri više puta su sa tribina nagrađeni velikim aplauzom. Također, sinoć su se prvi put publici predstavili i igrači iz Omladinskog pogona RK „Sana 7“. Bitno je istaći da su se mladi rukometaši okupili tek prije dva mjeseca, trenutno redovno treniraju i spremaju se za svoja prva takmičarska iskušenja. U planu je da prvo odigraju nekoliko prijateljskih utakmica sa klubovima iz okruženja, a od naredne sezone će se takmičiti u prvenstvu Omladinske kantonalne lige USK. Sve u svemu, oni su budućnost sanskog rukometa.  Direktor Gradske dvorane Sanski Most, Said Midžan, ističe da je zadovoljan dosadašnjim tokom turnira , a i u nastavku se nada velikom odzivu publike za koju će prirediti brojna iznenađenja i bogate nagrade.

Turnir je nastavljen večeras od 18 :30 sati, na programu su nove tri utakmice, a očekuju se i nova uzbuđenja jer mnoge ekipe nastupaju sa kvalitetnim i iskusnim igračima. Drugi krug takmičenja igra se do nedjelje, potom u ponedjeljak i utorak slijede četvrtfinalne utakmice odnosno nokaut faza. Polufinalne utakmice će se odigrati u srijedu 29. decembra, a u petak 30. decembra i utakmica za treće mjesto, te  veliko finale. Organizator i večeras očekuje veliki broj gledalaca za koje je će i ovaj put organizovati tombolu sa vrijednim nagradama. Pomenimo, nagradni fond i na ovogodišnjem turniru je čak osam hiljada maraka, od čega će prvoplasirana ekipa dobiti pet hiljada, nagrada za drugo mjesto iznosi dvije hiljade, a za treće hiljadu maraka. Također, nagradiće se i najbolji pojedinci turnira, odnosno naj igrač, strijelac i golman. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira su Općina Sanski Most i Bihaćka pivovara

POČEO DRUGI KRUG TAKMIČENJA NA NOVOGODIŠNJEM TURNIRU

Sanski Most |