POČETAK SEDMICE KOJA NAM DONOSI KIŠU: OBJAVLJENA PROGNOZA DO ČETVRTKA

POČETAK SEDMICE KOJA NAM DONOSI KIŠU: OBJAVLJENA PROGNOZA DO ČETVRTKA


Ponedjeljak, 10 Oktobra, 2022

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je registrovana na području Hercegovine i Krajine.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše, uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Vjetar slab većinom južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Opšta slika je relativno povoljna. Tokom dana će biti ugodnije, uz sunčane intervale. U poslijepodnevnim satima, sa približavanjem promjene, povećanjem naoblake i kišom, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije, reumatskih bolova, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Negativni uticaj promjene vremenskih prilika, sa zapada i sjeverozapada Bosne, u noći će se postepeno proširiti na veći dio zemlje.

utorak 11.10.2022., oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Poslije podne prestanak padavina i djelimično smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 23 °C.

srijedu 12.10.2022., u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini, veći dio dana, pretežno sunčano. U Bosni je lokalno moguća slaba rosulja. Jutarnja temperatura od 8 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 16 do 22, na jugu do 25 °C.

četvrtak 13.10.2022., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne djelimčno razvedravanje. U centralnim, istočnim područjima Bosne i ponegdje u Hercegovini su mogući slabi lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 24 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

POČETAK SEDMICE KOJA NAM DONOSI KIŠU: OBJAVLJENA PROGNOZA DO ČETVRTKA

BiH |