POČINJE DRUGA FAZA PROJEKTA „FERP“ U SANSKOM MOSTU

POČINJE DRUGA FAZA PROJEKTA „FERP“ U SANSKOM MOSTU

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, Šemsudin Dedić i premijer USK, Husein Rošić, tokom posjete Sanskom Mostu protekle subote razgovarali su s predstavnicima lokalnih vlasti o realizaciji nekoliko važnih infrastrukturnih projekata, među kojima su i projekti koji se realiziraju kroz program FERP.P

odsjećamo, radi se o programu oporavka od poplava koji se finansira sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj, u sklopu kojeg je Općina Sanski Most dobila više od 1,3 milion maraka. Sem čišćenja nanosa i korita rijeke Sane, gdje aktivnosti uskoro trebaju započeti, oko 719 hiljada maraka predviđeno je za sanaciju saobraćajnica i objekata koji su stradali tokom majskih poplava 2014. godine.

U međuvremenu, protekle godine urađen je dio projekata u sklopu prve faze FERP programa: sanacija asvaltnog zastora u naselju Alagića sokak, Muhićima, Krkojevcima, Šabića sokaku, Aganovića sokaku, dijelu Bulevara 7. Korpusa i Ključke ulice, a u Mjesnoj zajednici Trnova saniran je dio lokalnog puta te izgrađen most na Pilješkoj rijeci. Ovom prilikom gosti su s predstavnicima lokalnih vlasti obišli ulice čija je sanacija predviđena u sklopu druge faze projekta FERP, čija bi realizacija trebala uslijediti do početka ljetne sezone.

U sklopu pomenute druge faze predviđeni su radovi na sanaciji asvaltnog zastora u ulicama Muse Ćazima Ćatića, Staničnoj, Meše Selimovića, naselju bare, Trnovi, Krkojevcima, dionici Hrustovo Kljevci, kao i sanacija klizišta na lokalnom putu Vrhpolje, zaselak Hodžići. Ministar Dedić i premijer Rošić su s predstavnicima lokalnih vlasti dogovorili realizaciju još nekoliko značajnih projekata o kojima ćemo govoriti u našim narednim informativnim emisijama.

POČINJE DRUGA FAZA PROJEKTA „FERP“ U SANSKOM MOSTU

Nekategorisano |