POČINJE „LJETO NA SANI 2017“

POČINJE „LJETO NA SANI 2017“

Ovogodišnja kulturno-zabavna manifestacija „Ljeto na Sani 2017“  i ove godine ponudiće niz zanimljivih i prigodnih sadržaja kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera. Ove godine navršava se dvadeset i jedna godina od početka održavanja pomenute manifestacije, koja je iz godine u godinu postala prepoznatljiv simbol Sanskog Mosta, i neizostavan dio turističke ponude u gradu na devet rijeka.

Kao i svih ranijih godina, građani sanske i susjednih općina, te brojni turisti koji u ljetnom periodu posjećuju grad na devet rijeka uživaće u prigodnim sadržajima kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera. U sklopu ovogodišnje manifestacije već sutra (15.07.) će se na hipodromu Šejkovača održati konjičke trke, a bitno je napomenuti da će večeras sa početkom u 21 sat biti upriličen i svečani defile konjanika, učesnika sutrašnje trke, Prijedorskom ulicom.

Zvanični otvor Ljeta na Sani predviđen je za sutra (15.07.) od 21 sat tradicionalnom sladoledijadom za najmlađe Sanjane u malom gradskom parku, uz nastup mališana Dječijeg vrtića „Krajiška radost“, a nakon toga biće izvedena i pozorišna predstava „Partija remija“ zeničkog pozorišta. Program je koncipiran na takav način da svako, uzrasta od 7 do 77 godina, pronađe nešto za svoj ukus. I ove godine će kroz sansko ljeto prodefilovati brojni muzičari, umjetnici, sportisti i glumci.

Pored raznih sportskih aktivnosti, organizovaće se izložbe, pozorišne predstave, projekcije filmova, veliki broj cjelovečernjih koncerata, promocije knjiga i slično. Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ je općina Sanski Most, a organizator RTV „Sana“.

POČINJE „LJETO NA SANI 2017“

Sanski Most |