PODGRMEČ POČEO SA PRIPREMAMA ZA NASTAVAK SEZONE

PODGRMEČ POČEO SA PRIPREMAMA ZA NASTAVAK SEZONE


Ponedjeljak, 5 Februara, 2024

Prozivka igrača i sastanak Uprave kluba sa trenerima i igračima održan je u proteklu subotu na Gradskom stadionu. Šefu stručnog štaba Ameru Muhurdareviću se javilo 25 igrača na koje će računati u predstojećem proljetnom dijelu prvenstva u Drugoj  ligi FBiH Zapad. Treba istaći da se radi o domaćim igračima koji su ponikli u „Podgrmeču“, a nekolicina njih je u proteklim godinama nastupala za druge klubove. Klub su u pauzi prvenstva  napustili veznjak Adnan Hamzabegović i golgeter Sadin Seferović koji su otišli u „Rudar“ Kamengrad“, a iz ovog kluba su došli stoper Ismet Talić i golman Muamer Arifagić. Povratnici u klub su i Adnan Karić i Ammar Mahmutović. Vjernost zeleno – žutom dresu su produžili nekoliko seniora i mlađih prvotimaca, a priprema su priključeni i igrači iz omladinskog pogona kluba.

To su Sanel Jusović, Demir Jakupović, Haris Međedović, Haris Seferović, Ammar Paunović, Dursum Keranović,  Elmedin  Kočan, Mehmed Salešević, Besim Hodžić, Fehim Muhić, Benjamin Pašić, Adin Ključanin, Alen Kaltak, Elmin Kurbegović, Mirza Džafić, Ammar Begović, Ridvan Spahić, Zaim Sušić, Dani Kurbegović, Alem Podbičanin, Adis Dedić. Pomoćni trener biće Rufad Hromalić Kec koji je nedavno postao vlasnik UEFA C trenerske licence. Igračima se obratio predsjednik kluba  koji je istakao da su igračima izmirene sve obaveze i da nastavak sezone dočekuju neopterećeni.  Kako je naglasio, u nastavku sezone se ide sa domaćim igračkim kadrom i cilj izboriti plasman u gornji dio tabele . Predsjednik „Podgrmeča“  je posebno naglasio da je ponovo uspostavljena dobra saradnja sa Upravom NK „Rudar“ Kamengrad i da je dogovorena razmjena nekoliko igrača, što je dobro za budućnost oba kluba  i sanskog nogometa. Trener Muhurdarević je igrače upoznao sa planom predstojećih priprema  ističući da je pred njima dosta posla kako bi se što spremnije dočekao početak prvenstva.

Treninzi će se održavati na Gradskom stadionu, te novom sportsko – rekretativnom centru u Mahali i stadionu u Zdeni, koristiće se i teretana, a u planu je i odigravanje  prijateljskih utakmica sa klubovima iz okruženja.   Muhurdarević ističe da je njegova ekipa spoj mladosti i iskustva i to bi trebalo dati dobre rezultate. On posebno naglašava, ako ovi igrači ostanu na okupu u narednim sezonama da se slobodno može nadati plasmanu u viši rang i s toga će dati šansu mladim igračima i nada se da će se oni dokazati.  „Podgrmeč“  je prvi dio sezone završio na 10. mjestu sa 20 osvojenih bodova. Prvu utakmicu  u nastavku sezone sanski drugoligaš igra u komšijskom derbiju u gostima protiv sportskih prijatelja, ali ljutog protivnika „Rudara“ iz Kamengtrada. Na kraju zeleno – žutim samo možemo  poželjeti puno sportske sreće u predstojećim prvenstvenim okršajima.

PODGRMEČ POČEO SA PRIPREMAMA ZA NASTAVAK SEZONE

Sanski Most |