PODJELA POGAČA ZA PČELE

Zahvaljujući saradnji udruženja pčelara „Sana med“ sa kantonalnim ministarstvom privrede, uspješno je realizovana još jedna aktivnost koja će biti od velike koristi ovdašnjim pčelarima. Za ukupno 76 članova udruženja pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta, podijeljeno je po 30 kilograma pčelinjih pogačica za prehranu pčela, koje su nabavljene zahvaljujući Ministarstvu privrede USK.

Ukupna vrijednost ove donacije iznosi 4000 konvertibilnih maraka, a radi se o sredstvima Vlade USK, koja su dodijelena na osnovu projekta s kojim je udruženje pčelara polovinom prošle godine apliciralo na javni poziv kantonalnog ministarstva privrede. U međuvremenu projekat je odobren, danas došlo do njegove realizacije, i bitno je naglasiti kako će ova donacija biti od velike koristi, te da će poslužiti za dodatnu prehranu pčela u zimskom periodu.

Predsjednik udruženja „Sana med“ Asmir Lišančić je izrazio zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, te je uputio zahvalnost Vladi USK na iskazanoj potpori , uz očekivanje da će ovakav vid saradnje biti nastavljen i u narednom periodu. Udruženje pčelara će nastojati svojim aktivnostima, i u narednom periodu uspostaviti bolju saradnju sa domaćim institucijama kao i međunarodnim organizacijama, a koje kroz različite projekte mogu pomoći domaćim pčelarima.

PODJELA POGAČA ZA PČELE

| Vijesti |