PODRŠKA HUMANITARNOJ AKCIJI „SVI ZA MUHAMEDA“

Iz dana u dan sve je veći broj pojedinaca i kolektiva u našem gradu koji se uključuju u humanitarnu akciju za prikupljanje pomoći oboljelom dječaku Muhamedu Taliću. I danas bilježimo dva događaja koja su organizovana od strane Osnovne škole „Mahala“ i Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“.

Učenici Osnovne škole „Mahala“ organizovali su akciju prodaje slatkih kolača, a sav prihod prikupljen u sklopu pomenute akcije namijenjen je za potrebe humanitarne akcije za pomoć oboljelom dječaku koji se trenutno nalazi na liječenju. „Kolačijada“ je održana u malom gradskom parku, a učenici su na štandu izložili slatke proizvode u čijoj su izradi sami učestvovali.

Na ovaj način građani su imali priliku da po pristupačnoj cijeni učestvuju u kupovini različitih vrsta poslastica, ili da svojim novčanim prilozima pruže podršku ovoj akciji, koja ni ovaj put nije izostala. Pored Osnovne škole „Mahala“, u akciju prikupljanja novčanih sredstava u pomenutu svrhu uključila se i Srednja poljoprivredna škola „Sanus futurum“, koja je organizovala malonogometni turnir.

Turnir je održan na igralištu ove obrazovne ustanove, a pored prihoda ostvarenog od kotizacije prijavljenih ekipa koji je usmjeren za pomoć oboljelom dječaku, također su učenici i nastavnici škole svojim dobrovoljnim prilozima dali podršku cijeloj akciji. U Sanskom Mostu ali i inostranstvu ovih dana organizovano je niz humanitarnih akcija i događaja s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje četrnaestogodišnjeg dječaka Muhamed Talića, a slične aktivnosti najavljene su i za naredni period.

PODRŠKA HUMANITARNOJ AKCIJI „SVI ZA MUHAMEDA“

| Sanski Most |