PODRŽIMO FOLKLORNU SEKCIJU „OSNOVNE ŠKOLE“ MAHALA

U organizaciji Folklorne sekcije Osnovne škole „Mahala“, danas je u malom gradskom parku organizovana akcija prodaje slatkih kolača. Cilj ove akcije bio je prikupljanje sredstava za buduće aktivnosti ove folklorne sekcije, a jedna od tih aktivnosti koja će uskoro uslijediti, jeste odlazaka i nastup na smotri folklora u Švedskoj.

Folklorna sekcija Osnovne škole „Mahala“ do sada je gostovala na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima folklornog stvaralaštva, a nedavno je stigao poziv iz švedskog grada Malmea, gdje će se 20. novembra održati internacionalna smotra folklora. Kako bi jednim dijelom obezbijedili finansijska sredstva za potrebe puta i boravka u ovoj skandinsvskoj zemlji, danas je organizovana akcija prodaje slatkih kolača . „Kolačijada“ je održana u malom gradskom parku, a na štandu su bili izloženi slatki proizvodi u čijoj su izradi učestvovali članovi folklorne sekcije i njihovi roditelji. Na ovaj način građani su imali priliku da po pristupačnoj cijeni učestvuju u kupovini različitih vrsta poslastica, ili da svojim novčanim prilozima pruže podršku ovoj akciji, koja ni ovaj put nije izostala.

Koreograf i voditelj folklorne sekcije Neđmin Škorić je istakao kako će njihova sekcija predstavljati Sanski Most, i ujedno biti jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine, te je uputio zahvalnost svima koji na bilo koji način pruže podršku njihovim namjerama da otputuju u ovu skandinavsku zemlju, i predstave svoj grad i državu iz koje dolaze. Inače, folklorna sekcija Osnovne škole „Mahala“ veoma uspješno djeluje nekoliko godina i do sada je gostovala u brojnim gradovima u BiH, ali i inostranstvu, od kojih se izdvajaju nastupi u Švicarskoj, Austriji, Sloveniji i nedavno u Turskoj.

PODRŽIMO FOLKLORNU SEKCIJU „OSNOVNE ŠKOLE“ MAHALA

| Sanski Most |