POJAČAN PROMET VOZILA NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BIH

POJAČAN PROMET VOZILA NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BIH


Ponedjeljak, 15 Augusta, 2022

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić, Gradina, Orašje, Deleuša i Zupci, saopćili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Zadržavanja su na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prelazu Hum. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnom putu Cazin – Ostrožac – Srbljani (M-14 i M-4.2) saobraćaj se danas obustavlja i preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever, gdje se u oba smjera saobraća usporeno preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin – Konjic, u noćnim satima (od 22 do šest sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać – Bosanski Petrovac (Ripač – Dubovsko), Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf – Travnik (Komar) i Bosanski Šamac – Orašje (dionica Grebnice – Bazik).

Na putu Rudo – granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

POJAČAN PROMET VOZILA NA GRANIČNIM PRELAZIMA U BIH

BiH |