POLICIJA PONOVO POKAZALA HUMANOST

Crveni križ općine Sanski Most je u suradnji sa Policijskom stanicom Sanski Most danas organizovao  akciju darivanja krvi u povodu obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegvovine. Akcija je izvedena u Službi za transfuziologiju Opće bolnice Sanski Most, a najdragocjeniju tečnost ovaj put je darovalo 12 sanskih policijskih službenika i četiri pripadnika Policijske stanice Ključ.

Inače, pripadnici sanske policije tradicionalno godišnje sprovode tri  akcije darivanja krvi, a preostale dvije će biti organizirane u povodu obilježavanja Dana policije i 1. marta Dana nezavisnosti BiH. Prema riječima Mehmeda Halkića, komandira Policijske stanice Sanski Most, policajci i na ovaj način pokazuju humanost i žele biti primjer drugima u spremnosti da se pomogne čovjeku, ali sa željom da krv nikome ne treba. On naglašava, kako je njihov posao da pomažu ljudima, a davalaštvo krvi je posebno humano djelo gdje dajući krv znate da pomažete, ali ne znate kome tačno pomažete.


Predsjednik Sekcije dobrovoljnih darivaoca krvi, Mensur Seferović, zahvalio se policajcima na njihovom još jednom humanom djelu i ujedno je i građanima čestitao veliki praznik, Dan državnosti BiH.Treba naglasiti, da Opća bolnica Sanski Most u svakom trenutku treba da ima dovoljne količine krvi za pomoć unesrećenim licima i potrebe za krvlju su uvijek izražene. S toga, iz Crvenog križa pozivaju i druge humaniste, ali i građane koji do sada nisu darovali krv, da se uključe u naredne akcije koja će ova humanitarna organizacija organizirati prema godišnjem Planu rada, te i na ovakav način pomognu u spašavanju tuđih života.

POLICIJA PONOVO POKAZALA HUMANOST

| Vijesti |