POLICIJA PRONAŠLA DROGU „SPEED“, PRIVEDENA DVA LICA

POLICIJA PRONAŠLA DROGU „SPEED“, PRIVEDENA DVA LICA


Četvrtak, 5 Aprila, 2018

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most su u večernjim satima, u porteklu srijedu, prilikom kontrole vozila i lica B.M. (40) i H.E. (33) koji su se nalazili u njemu, pronašli i izuzeli dvije pvc vrećice u kojima se nalazila materija koja izgledom asocira na narkotička sredstva.

U jednoj vrećici je bila zeljasta materija i utvrđeno je kako se radi o „kanabisu“, dok je sadržaj druge, u kojoj se nalazila bijela praškasta materija, asocirao na opjnu drogu „speed“. Policija je nastavila rad na dokumentovanju krivičnog djela „posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, a protiv pomenutih lica pdouzete su zakonom predviđene mjere. Inače „speed“ je sintetička droga koja izgleda poput bijelog praha bez mirisa i gorkog okusa.

Topljiva je u vodi i alkoholu, a nalazi se u obliku tableta, kapsula ili kristala te se može uzimati oralno, intravenozno, ušmrkavanjem ili pušenjem. Korisniku daje osjećaj nagrade i zadovoljstva, anjenim dugotrajnim uzimanjem može se razviti amfetaminska psihoza odnosno mentalni poremećaj sličan paranoidnoj šizofreniji.

 

 

POLICIJA PRONAŠLA DROGU „SPEED“, PRIVEDENA DVA LICA

Sanski Most |