POMOĆ ZA NASTRADALU PORODICU SADIĆ

POMOĆ ZA NASTRADALU PORODICU SADIĆ

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović i predsjednik Općinske organizacije SDA i federalni poslanik, Asim Kamber, posjetili su danas porodicu Sadić, koja je pretrpjela veliku štetu u katastrofalnom požaru koji je zahvatio njihovu imovinu prije dva dana. Tokom posjete Sadićima je uručena novčana pomoć koju su u kratkom roku prikupili aktivisti SDA, te je istaknuto kako se na ovome neće stati. Kamber je ovom prilikom rekao kako su uvijek uz građane koje zadesi nepogoda, dodavši kako će se, kao i u nedavnom slučaju porodice Grgić, vrlo brzo pronaći dodatni načini pomoći. „Kako smo pomogli porodicu Grgić u Kamengradu, na identičan način pomoći ćemo i porodicu našeg Zećira.

Željeli smo ovom posjetom i skromnim iznosom kojeg su prikupili naši aktivisti poručiti kako smo uvijek uz naše građane kada su oni u teškim okolnostima. Ova porodica je cijeli život gradila kuću i vatra ju je za svega nekoliko sati progutala. Zbog toga moramo biti osjetljivi i odlučni da im pomognemo. Nastavljamo dalje akciju i pokušaćemo obezbjediti dodatnu pomoć preko načelnika, kantonalnih i federalnih vlasti i sve što bude u našoj moći probaćemo obezbjediti za ovu porodicu da se barem što prije uradi krov kako se ne bi u ovakvom stanju dočekala zima“, istakao je Kamber.Podsjetimo, u požaru koji je prije dva dana izbio u Željezničkoj ulici, izgorjele su dvije kuće i pomoćni objekat u vlasništvu poljoprivrednog proizvođača, Zećira Sadića.

Vlasnik kaže kako je šteta izuzetno velika te da je vatra u samo nekoliko sati uništila mnogo toga što je sticao i gradio tokom cijelog života. Štetu procjenjuje na preko 50 hiljada maraka i kaže kako bez pomoći sa strane neće biti u stanju da sanira sve što je uništeno. Zećira Sadića Sanjani poznaju kao vrijednog čovjeka i uzornog poljoprivrednog proizvođača.

POMOĆ ZA NASTRADALU PORODICU SADIĆ

Sanski Most |