PORODICI VELIĆ POTREBNA POMOĆ DOBRIH LJUDI

PORODICI VELIĆ POTREBNA POMOĆ DOBRIH LJUDI


Četvrtak, 30 Novembra, 2017

Mladi bračni par, Edin (28) i Amela (21) Velić, skupa sa dvomjesečnom bebom, žive na rubu egzistencije, kao podstanari u staroj i trošnoj kući u selu Podlug, nadomak Sanskog Mosta i treba im pomoć dobrih ljudi.Situacija u ovoj porodici dodatno se pogoršala nakon što je Edin doživio tešku povredu ruke, kada se posjekao sjekirom, zbog čega više nije u stanju da obavlja fizički rad.

Nakon povrede imao je komplikovanu neurohiruršku operaciju ruke u Bihaću, ali kaže kako nije u mogućnosti da ode na kontrolu u tu zdravstvenu ustanovu jer jednostavno nema novca za put. Kaže kako je za izdržavanje porodice zarađivao radeći sezonske i teške fizičke poslove, ali da ja sada, zbog teške povrede, spriječen u tome. Zanimljivo je kako je dijete ovog mladog bračnog para rođeno baš 10. Oktobra, na Dan oslobođenja Općine Sanski Most.Skupa s njima živi i Edinova majka Đemila, koja iz Hrvatske prima skromnu penziju koja iznosi svega 150 maraka i to su jedina sredstva na koja mogu računati.

Velići kažu kako su izbjeglice iz Bosanskog Novog i da im je tamo devastirana imovina zbog čega se ne mogu vratiti kući. Već duže vrijeme žive u objektu čiji je vlasnik srpske nacionalnosti, koji trenutno boravi u Banjaluci i ima razumjevanja za njihove probleme. Dodaju kako im je potrebna pomoć u novcu, odjeći i hranu, ali i drvetu za ogrijev, budući da su im ostale minimalne količine dostatne za još svega nekoliko dana.

Svi koji žele pomoći ovoj porodici mogu ih posjetiti na adresi Podlug 50, a više informacija mogu dobiti na telefon: 0603116881.

PORODICI VELIĆ POTREBNA POMOĆ DOBRIH LJUDI

Sanski Most |