POSEBNA LJETNA VOŽNJA

POSEBNA LJETNA VOŽNJA


Petak, 2 Augusta, 2019

Manifestacija „Ljeto na Sani 2019“ zavšava posebnom ljetnom vožnjom „Oldtimeri putevima revolucije“. Sanjani su jučer i danas imali priliku da uživaju u izložbi starih automobila ili„ oldtimer-a“. Radi se o događaju koji je organiziran od strane sanskog Oldtimer kluba 1912 i AMK70. Preko tridesetak oldtimer-a stiglo je u Sanski Most, da bi bili dio posebne ljetne vožnje. Domaćini su ih dočekali u kampu kraj rijeke Sane, mjestu gdje su im poželjeli ugodan boravak u gradu na devet rijeka.

Nakon što su se smjestili u kamp „Oluk Čarakovo“ i odmorili vlasnici starih automobila odvezli su svoje ljubimce u prijedosrku ulicu gdje je upriličena autoizložba. I ovoga puta kao i prethodnih godina, ovi četverotočkaši plijenili su pažnju građana Sanskog Mosta.

Drugog dana ove manifestacije, prije polaska na put revolucije, okupili su se kod zgrade Općine gdje je obavljena prijava učesnika.. Bilo izloženo preko tridesetak starih vozila, a mnogi od prikazanih automobila mamili su svojim izgledom i atraktivnošću. Ovi prelijepi stari automobili danas su krenuli duž rijeke Sane pravac Prijedora, gdje je planirana kratka pauza, a zatim su nastavili prema Nacionalnom parku Kozara, gdje će se odmoriti u prirodi. Nova ruta slijedi ka Banja Luci, Mrkonjić gradu i cilj je dolazak u Jajce i smještaj u auto kampu „Plivsko Jezero“. Oldtimeri će u 3 dana obići preko 10 gradova, 6 znamenitosti kulturne i prirodne baštine BiH, i preći gotovo 600 kilometara.

POSEBNA LJETNA VOŽNJA

LJETO NA SANI 2019, Sanski Most |