POSJETA EUFOR LOT TIMA MZ GORNJI KAMENGRAD

POSJETA EUFOR LOT TIMA MZ GORNJI KAMENGRAD


Srijeda, 13 Novembra, 2019

U službenoj posjeti Mjesnoj zajednici Gornji Kamengrad boravila je delegacija Čileanskog EUFOR LOT tima iz Banja Luke. U sklopu svojih redovnih aktivnosti predstavnici EUFORA odnosno LOT tima imaju, između ostalog, praksu razgovora i sa predstavnicima mjesnih zajednica.

Tema razgovora bile su redovne aktivnosti unutar Mjesne zajednice Gornji Kamengrad. Razgovaralo se o stanovništvu, infrastrukturi i drugim realiziranim projektima na ovom području te uslovima života koji vladaju na tom prostoru. Poručnik Carlos Valk kazao je kako je zadovoljan današnjim sastankom i oduševljen prirodom na podrušju sanske Općine. Predsjednik MZ Gornji Kamengrad Mirso Kaltak zahvalio se posjeti pripadnicima LOT delegacije iz Banja Luke.

Nakon sastanka u prostorijama mjesne škole, obišli su i izletišta Hrupe i Jasica kao i planinarski dom Kanjon koji se nalaze na području ove mjesne zajednice, te čestitali svima koji su svojim radom i angažmanom doprinijeli uređenju ovog dijela Sanskog Mosta, posebno kada je u pitanju turizam za koji se vjeruje da će biti razvojna grana ovog područja. Na početku svog angažmana u BiH, Čile je imao LOT kuće u Banjoj Luci, Prijedoru, Sanskom Mostu i Bosanskoj Gradišci. Danas je zona odgovornosti čileanske LOT kuće grad Banja Luka i okolne općine: Bosanska Gradiška, Srbac, Derventa, Kozarska Dubica, Kostajnica, Novi Grad, Krupa na Uni, Prijedor, Oštra Luka i Sanski Most. LOT kuće predstavljaju mostove između civilnih i vojnih strana, između vladinih i nevladinih organizacija.

 

POSJETA EUFOR LOT TIMA MZ GORNJI KAMENGRAD

Sanski Most |