POSJETA MAJCI „ZLATNOG LJILJANA“ I DAROVI ZA BLIZANCE

POSJETA MAJCI „ZLATNOG LJILJANA“ I DAROVI ZA BLIZANCE


Subota, 24 Juna, 2017

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, povodom nastupajućeg najradosnijeg muslimanskog praznika Bajrama, posjetio je Eminu Avdić, majku šehida Velida Avdića, inače nosioca najvišeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“.

Načelnik Hasanbegović je ovu priliku iskoristio kako bi majci Emini, koja živi u selu Skucani Vakuf, zaželio zdravlje i dug život, te joj čestitao nadolazeći Bajram. Velid Avdić je tokom agresije na BiH bio pripadnik slavne 505. bužimske brigade, te je dao život za odbranu i slobodu domovine. Tom prilikom načelnik Hasanbegović je majku šehida darovao prigodnim novčanim poklonom.

Nakon toga, posjetio je selo Modru i porodicu Delić u kojoj su nedavno na svijet došli blizanci Emil i Amil, a njihovi roditelji su bili iskreno obradovani ovom posjetom.

Također, i ovoj porodici uručeni su novčani darovi,  a načelnik im je zaželio zdravlje, dug  i sretan život čestitavši im nadolazeći Bajram. Tom prilikom je istaknuto kako je briga o svim generacijama i građanima prioritet lokalnih vlasti u Općini Sanski Most.

 

 

 

POSJETA MAJCI „ZLATNOG LJILJANA“ I DAROVI ZA BLIZANCE

Sanski Most |