POSJETA STUDENATA IZ BIHAĆA SANSKOJ OPĆOJ BOLNICI

POSJETA STUDENATA IZ BIHAĆA SANSKOJ OPĆOJ BOLNICI


Ponedjeljak, 8 Januara, 2018

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Bihaću, posjetili su danas Opću bolnicu u Sanskom Mostu, gdje su imali prilku da se upoznaju sa njenim radom, te svakodnevnim poslovima s kojim se susreću zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tridesetak studenata ove obrazovne ustanove, u sklopu fakultativne nastave koja predviđa i praktičnu obuku i rad u zdravstvenim ustanovama, tokom cjelodnevnog boravka i obilaska nekoliko različitih odjela koji djeluju u sanskoj Općoj bolnici, mogli su da vide na koji način funkcioniše, i koje usluge pacijentima pruža ova zdravstvena ustanove.

Obzirom da se radi o studentima treće godine, smjer sestrinstvo, poseban akcenat je bio na pedijatrijskom odjelu, a domaćin i organizator njihove posjete bila je načelnica pomenutog odjela, specijalista pedijatar, dr. Edina Karabeg, koja ujedno i kao viši asistent studetnima u Bihaću predaje predmet pedijatrija i pedijatrijska njega.

Studenti su tokom posjete obišli i odjel hirurgije, gdje ih je dočekao direktor Opće bolnice Sanski Most, prim. dr. Mustafa Avdagić, koji je ovom prilikom istakao kako je sanska opća bolnica otvorena za svaku moguću saradnju sa ostalim ustanovama, pogotovo kada se radi o obuci i edukaciji budućih zdravstvenih radnika. Studenti su bili veoma zadovoljni posjetom, jer su imali priliku da se direktno i na praktičan način upoznaju sa temama koje tokom studija teoretski obrađuju.

Ovakve posjete zdravstvenim ustanovama jedan je od segmenata nastavnog procesa, koji ima za cilj da se na praktičan način savlada gradivo propisano nastavnim planom i programom, kako bi budući zdravstveni radnici što spremnije dočekali sve izazove koji ih očekuju po završetku studija.

POSJETA STUDENATA IZ BIHAĆA SANSKOJ OPĆOJ BOLNICI

Sanski Most |