POTPISAN UGOVOR ZA ASFALTIRANJE U DEMIŠEVCIMA VRIJEDAN 220.000 KM

POTPISAN UGOVOR ZA ASFALTIRANJE U DEMIŠEVCIMA VRIJEDAN 220.000 KM

Danas je obavljeno potpisivanje ugovora o asfaltiranju lokalnih puteva u Mjesnoj zajednici Demiševci. Ugovor je potpisan u prisustvu predstavnika Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, kao implementatora projekta, te predstavnika mještana i izvođača radova.

Radi se o još jednom infrastrukturnom projektu koji se implementira u skladu s planom investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu u 2018. godini, a njegova realizacija rezultat je zajedničke saradnje mještana i lokalnih vlasti.  Vrijednost investicije iznosi 220. 000 konvertibilnih maraka, ovim sredstvima izvršiće se kompletna rekonstrukcija putne infrastrukture i postavljanje novog asfalta u dužini od 2 kilometra, a izvođač radova je firma Divel.

Kako je istakao Vahbija Okčić, predsjednik Mjesne zajednice, na inicijativu mještana Demiševaca još prošle godine pokrenute su aktivnosti na realizaciji ovog projekta, kojim se predviđa kompletna sanacija lokalnog puta koji se u obliku prstena prostire na cijelom prostoru ovog naselja. Mještani su vlastitim učešćem, te uz pomoć općine Sanski Most, obezbijedili finansijska sredstva, te je ovom priliko upućena zahvalnost svima koji su bili dio ovog projekta. Inače, trenutno se na području općine Sanski Most realizuje više značajnih projekata na rekonstrukciji i proširenju infrastrukturne mreže.

Riječ je o projektima koji se nalaze u ovogodišnjem planu investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, među kojima se asfaltiranje lokalnih puteva u Demiševcima, zbog svoje vrijednosti ali i značaja za mještane, svakao može smatrati jednim od najvažnijih.

 

POTPISAN UGOVOR ZA ASFALTIRANJE U DEMIŠEVCIMA VRIJEDAN 220.000 KM

Sanski Most |