POTPISANI UGOVORI ZA OSAM NOVIH PROJEKATA

U kabinetu općinskog načelnika danas su potpisani ugovori o realizaciji druge faze FERP Projekta, kojim se u narednom periodu planira nastavak radova na sanaciji putne infrastrukture, oštećene za vrijeme majskih poplava od prije tri godine.

Ugovori su potpisani od strane općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića, predstavnika Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva te izvođača radova, a ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 530 000 maraka. Inače radi se o nastaku realizacije Ferp Projekta, odnosno njegovoj drugoj fazi, a bitno je napomenuti da je u sklopu prve faze u prošloj godini izvršena sanacija sedam kilometara saobraćajnica.

Ovom prilikom je istaknuto kako općina Sanski Most spremno dočekuju nastavak provedbe ovog projekta, a općinski načelnik Faris Hasanbegović uputio je zahvalnost Vladi Federacije BiH, kao i ministrima  koji su bili angažovani na provedbi pomenutog projekta i njegovoj implementaciji na području sanske općine.

Prema riječima Alojza Dunđera, direktora Ureda za implementaciju projekata pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, nakon što se završe preostale administartivne procedure, u narednim danima izvođači će biti uvedeni u radove, a rok za njihov završetak je 60 dana. U sklopu pomenute druge faze predviđena je realizacija osam infrastrukturnih projekata, a oni se odnose na sanaciju asvaltnog zastora u ulicama Muse Ćazima Ćatića, Staničnoj, Meše Selimovića, naselju Bare, Trnovi, Krkojevcima, dionici Hrustovo Kljevci, kao i na sanaciju klizišta na lokalnom putu Vrhpolje, zaselak Hodžići.

Podsjećamo, sredstva za pomenute radove obezbijeđena su putem kredita Svjetske banke koji se realizira preko Federalnog ministarstva poljoprivrede, a koja će namjenski biti utrošena na projektima sanacije šteta koje su pričinjene na području općine Sanski Most tokom katastrofalnih poplava u maju 2014. godine.

POTPISANI UGOVORI ZA OSAM NOVIH PROJEKATA

| Vijesti |