POTPISANO NOVIH 100 UGOVORA ZA POMOĆ POPLAVLJENIMA

POTPISANO NOVIH 100 UGOVORA ZA POMOĆ POPLAVLJENIMA


Petak, 16 Juna, 2017

Općinski načelnik Faris Hasanbegović danas je potpisao ugovore o dodjeli novčanih sredstava sa građanima čiji su stambeni objekti uništeni ili oštećeni prilikom velikih poplava koje su zadesile područje općine Sanski Most tokom maja 2014. godine.

Ugovori o dodjeli novčane pomoći potpisani su sa ukupno 100 korisnika, a za ove potrebe izdvojen je novčani inos od 100. 000 konvertibilnih maraka. Radi se o sredstvima koja su za ove potrebe doznačena općini Sanski Most od strane Vlade Unsko-sanskog kantona. Općinski načelnik Faris Hasanbegović ovom prilikom je istakao zahvalnost svim pojedincima i kolektivima koji su u protekle tri godine doprinijeli obnovi Sanskog Mosta, posebno naglasivši angažman samih građana koji su u proteklom periodu dali nesebičan doprinos u sanaciji šteta.

Prema njegovim riječima do sada je sanirano oko 80 % stradale infrastrukture, dok će u narednom periodu uslijediti nastavak implementacije FERP Projekta, s kojim će i preostali dio uskoro biti obnovljen. Podsjećamo, općina Sanski Most polovinom aprila je raspisala javni poziv, a predmet javnog poziva bila je dodjela novčanih sredstava od strane općine Sanski Most u iznosu od 100. 000 konvertibilnih maraka vlasnicima uništenih ili oštećenih stambenih jedinica, a pojedinačni iznos koji je ovom prilikom dodijeljen iznosi 1.000 maraka. Aplicirati na javni poziv mogla su fizička lica čiji su objekti oštećeni ili uništeni usljed prirodne nesreće na području općine Sanski Most 16. maja 2014. godine.

 

POTPISANO NOVIH 100 UGOVORA ZA POMOĆ POPLAVLJENIMA

Sanski Most |