POTREBNO 220 HILJADA EURA ZA OPERACIJU U NJEMAČKOJ

Za potrebe operativnog zahvata i liječenje dječaka Muhameda Talića (14) iz Sanskog Mosta, koji je obolio od teškog oblika leukemije, neophodno je prikupiti 220 hiljada eura.Saznajemo da toliko iznose troškovi operacije i liječenja u njemačkom gradu Esenu, gdje bi Muhamed uskoro trebao biti upućen.

Operacija presađivanja koštane srži trebala bi se obaviti na prestižnoj klinici u pomenutom njemačkom gradu. Kako saznajemo, do sada je u humanitarnim akcijama prikupljena jedna trećina neophodnih sredstava i ona će kao polog biti uplaćena na račun njemačke zdravstvene ustanove. Roditelji dječaka, koji se trenutno nalazi na Univerzitetsko kliničkom centru „Koševo“ u Sarajevu, odlučili su se na operativni zahvat u Njemačkoj, obzirom da zdravstveni kapaciteti u našoj zemlji ne mogu odgovoriti ovako komplikovanom hirurškom zahvatu.

U ovom slučaju, prema našim informacijama, biće potrebno platiti sve troškove operacije i boravka dječaka u Njemačkoj, jer će sve biti na ekonomskoj osnovi.  Iz tog razloga neophodno je nastaviti humanitarnu akciju „Svi za Muhameda“, kako bi se prikupile još dvije trećine neophodnih sredstava, a podrška oboljelom dječaku stiže sa svih strana svijeta. U akciju su se uključile brojne poznate ličnosti i sportisti kao što su poznati nogometaši Miralem Pjanić, Senijad Ibričić i Haris Seferović, rukometni reprezentativac BiH, Elvir Ovčina, član košarkaške selekcije naše zemlje, Džanan Musa i mnogi drugi

. Porodica Talić, sem Muhameda, ima još troje maloljetne djece, a već dugo vremena niko od supružnika nema stalno zaposlenje. Muhamed je odličan i primjeran učenik, a sem toga veoma je talentovan nogometaš Podgrmeča iz Sanskog Mosta, te član mlađih selekcija koje su posljednjih nekoliko godina ostvarile niz zapaženih rezultata.

Svi koji žele pomoći porodici oboljelog dječaka mogu to učiniti i uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30 (SPARKASSE BANK).

POTREBNO 220 HILJADA EURA ZA OPERACIJU U NJEMAČKOJ

| Vijesti |