POŽAR PRIČINIO VELIKU MATERIJALNU ŠTETU

POŽAR PRIČINIO VELIKU MATERIJALNU ŠTETU


Četvrtak, 23 Augusta, 2018

U požaru koji je sinoć, u ranim večernjim satima, buknuo u Željezničkoj ulici u Sanskom Mostu, u potpunosti su izgorjele dvije kuće i pomoćni objekat u vlasništvu poljoprivrednog proizvođača, Zećira Sadića.

Požar je najprije izbio na krovu prizemnice u kojoj borave Sadić i njegova supruga, a potom se, nošen vjetrom, uskoro proširio i na dvokatnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini. Požar su primjetile komšije te je o tome odmah obavještena lokalna policija, a potom i pripadnici vatrogasne jedinice. U pomoć je priskočio veliki broj mještana koji su od vatre pokušavali spasiti materijalne stvari, a stoka koja je boravila u obližnjem pomoćnom objektu na vrijeme je evakuisana na bezbjedno. Na licu mjesta angažovana su tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca, kojima je u višesatnoj borbi s vatrenom stihijom pomagao veliki broj dobrovoljaca.

Krajnjim naporom spriječeno je da vatra zahvati i jedinu preostalu kuću u vlasništvu Sadićevih, kao i stambene objekte u susjedstvu. Borba s vatrenom stihijom i gašenje požara trajali su sve do kasnih noćnih sati. Naša ekipa jutros je posjetila mjesto nesreće, te zatekla članove porodice i prijatelje u zbrajanju štete. Obavljen je i uviđaj na licu mjesta te je konstatovano kako je požar uzrokovan neispravnim električnim instalacijama koje su zapalile krov prizemnice, a potom je došlo do izbijanja i širenja požara. Sadić kaže kako se u trenutku izbijanja vatre nalazio u obližnjem polju. Vlasnik kaže kako je šteta izuzetno velika te da je vatra u samo nekoliko sati uništila mnogo toga što je sticao i gradio tokom cijelog života.

Štetu procjenjuje na preko 50 hiljada maraka i kaže kako bez pomoći sa strane neće biti u stanju da sanira sve što je uništeno. Zećira Sadića Sanjani poznaju kao vrijednog čovjeka i uzornog poljoprivrednog proizvođača.

POŽAR PRIČINIO VELIKU MATERIJALNU ŠTETU

Sanski Most |