POŽAR PROGUTAO ŽIVOTNI IMETAK


Utorak, 17 Aprila, 2018

U požaru koji je sinoć izbio u blizini sela Demiševci, u potpunosti je izgorio objekat u kojem živi Fahrudin Drapić. Na licu mjesta intervenisali su pripadnici Vatrogasne jedinice koji su uspjeli spriječiti da se požar proširi na obližnju šumu i ostale pomoćne objekte.

Drapić je rodom iz sela Smetovi, u blizini Zenice i kaže kako već punih osamnaest godina živi na području Sanskog Mosta. Stanuje u malom objektu do kojeg se stiže uskim i neuslovnim putem, što je u značajnoj mjeri otežalo intervenciju sanskih vatrogasaca. Objekat u kojem živi Drapić pretvoren je u zgarište s kojeg se jutros još uzdizao dim i tek se trebao izvršiti policijski uvid i utvrditi uzrok izbijanja požara.

Drapić kaže kako nije bio u objektu u trenutku kada ga je zahvatila vatra. Njega u ovome kraju svi poznaju po nadimku Bijeli i preživljava radeći sezonske fizičke poslove. Bez stalnog je zaposlenja i nije u mogućnosti da sam finansira sanaciju štete koja mu je pričinjena. Kaže kako se nada pomoći dobrih ljudi, jer u ovome trenutku jednostavno nema gdje da boravi, a najpotrebniji mu je građevinski materijal.

Drapić ističe kako je požar progutao sve što je mukotrpno sticao proteklih godina, a pričinjenu štetu procjenio je na oko 15 hiljada maraka. Kaže kako je sada beskućnik bez imovine, a svi koji žele da mu pomognu mogu ga kontaktirati na broj telefona: 066-247-954.

 

POŽAR PROGUTAO ŽIVOTNI IMETAK

Sanski Most |