POŽAR U TEŠNJU UGAŠEN

POŽAR U TEŠNJU UGAŠEN


Petak, 11 Novembra, 2022

Požar koji je sinoć oko 20.00 sati izbio u proizvodnom pogonu kompanije “MADI” iz Tešnja, koja se bavi proizvodnjom pilića i mesnih prerađevina od piletine, vrlo je brzo stavljen pod kontrolu te nije bilo povrijeđenih osoba- potvrdio je Feni načelnik Općine Tešanj, koji je već sinoć obišao tu kompaniju.

-Bio sam na terenu na Jelahu, kada sam čuo za požar. Na svu sreću, stanje je puno bolje nego sam očekivao, a sve se dešavalo na krovu pa požar nije zahvatio unutrašnjost pogona.

Oni su iz preventivnih razloga isključili struju te interventno djelovali do dolaska vatrogasaca, koji su stigli u rekordnom roku te ugasili požar. Uskoro planiram ponovo otići do kompanije i požarišta, ali se nadam da bi oni već sutra mogli obnoviti proizvodnju – kaže Huskić, koji ističe da je još rano govoriti o razlozima požara.

Saopćenjem za javnost sinoć se obratila i kompanija “MADI”, u kojem su istakli kako “u nastalom požaru nitko nije ozlijeđen, ali je prouzrokovana značajna materijalna šteta”.

– Požar nije zahvatio pogonski dio, tako da ćemo jako brzo nastaviti sa proizvodnjom. Želimo zahvaliti svima koji svojim pozivima i mailovima pružaju riječi podrške našoj kompaniji. Također, zahvaljujemo i čestitamo na hrabrosti i požrtvovanosti Vatrogasnoj jedinici Tešanj, Policijskoj stanici Tešanj, JP RAD Tešanj i svim uposlenicima kompanije – navedeno je u saopćenju.

POŽAR U TEŠNJU UGAŠEN

BiH |