POZORIŠNA PREDSTAVA „OSTAJTE“ SUTRA U KINU „SANA“

POZORIŠNA PREDSTAVA „OSTAJTE“ SUTRA U KINU „SANA“


Srijeda, 21 Februara, 2018

U sali Kina Sana sutra će biti odigrana predstava pod nazivom „Ostajte“, koja je nastala kao autorski projekt banjalučke glumice Ljiljane Čekić. Predstava je nova i aktuelna, i nedavno je doživjela svoje premijerno izvođenje, što je svakako dovoljan razlog i da publika u našem gradu sutra posjeti prostor gradskog kina i prisustvuje ovom događaju.

Radi se o autorskom projektu Ljiljane Čekić, glumice Narodnog pozorišta RS i profesorice na Nezavisnom univerzitetu Banja Luka. U predstavi igraju četiri studentkinje: Nikolina Miljatović, Suzana Mićić, Branka Mišić i Tamara Šobota.  Tekst predstave je nastao na osnovu istraživanja koje je rađeno u saradnji sa studentima banjalučkog Nezavisnog univerziteta, i na osnovu intervjua sa ljudima koji nameravaju da odu u inostranstvo, ili su otišli, ili su se vratili.

“Predstava je društveno angažovana i veoma aktuelna. Ona govori o motivima zbog kojih se mladi ljudi odlučuju za odlazak u inostranstvo, ali i o problemima na koje nailaze u tuđini. Sve replike iz predstave su autentične. Autor teksta je život, tačnije rečenice su preuzete od naših prijatelja koji su učestvovali u istraživanju. Njihova imena su navedena na našim promotivnim materijalima”, rekla je Čekićeva.

Predstava u Kinu Sana će biti odigrana u dva termina, u 10 i 12 sati, i organizovano će joj prisustvovati učenici osnovnih i srednjih škola, a za ostale posjetioce karte po cijeni od 4 KM moći će se kupiti sutra, pola sata prije početka predstave.

 

 

POZORIŠNA PREDSTAVA „OSTAJTE“ SUTRA U KINU „SANA“

Sanski Most |