PRAZNIK NOGOMETA U SANSKOM MOSTU

PRAZNIK NOGOMETA U SANSKOM MOSTU


Ponedjeljak, 7 Augusta, 2017

Ljubitelji nogometa u Sanskom Mostu imali su priliku jučer da pogledaju zanimljivu utakmicu u kojoj su snage odmjerili FC „Vancouvera“ iz istoimenog kanadskog grada i NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta.

Prije ove utakmice odigran je revijalni meč između nekadašnjih nogometaša najstarijeg sanskog nogometnog kluba.Veterani „Podgrmeča“, istina sada u poodmaklim životnim godinama, podsjetii su ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu, na dane kada su žarili i palili nogometnom scenom. U revijalnoj utakmici nastupili su bivši igrači različitih generacija, a mnogi od njih su na djelu pokazali da nisu zaboravili nogometne vještine koje su ih krasile u najboljim igračkim danima. Ovaj nogometni događaj u Sanskom Mostu organiziran je najviše zahvaljujući Musaibu Sajbi Taliću, proslavljenom igraču i treneru „NK Podgrmeča“.

Podsjećamo da Talić preko dvije decenije živi i radi u kanadskom Vankuveru, gdje je vlasnik renomirane nogometne škole „European football school“. Pored škole, Talić i njegov sin Amar s uspjehom vode nogometni klub „Sarajevo“ koji se takmiči u drugoj nogometnoj ligi kanadske pokrajine Britanska Kolumbija. U klubu igraju igrači porijeklom s naših prostora, ali i Kanađani i mahom se radi o igračima poniklim u Talićevoj fudbalskoj školi. Igrači ovog kluba su posjetili našu zemlju i Sanski Most te prisustvovali vjenčanju Amara Talića koje je održano prije nekoliko dana.

Gosti iz Kanade nisu krili zadovoljstvo gostoprimstvom i prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine.Iako je utakmica „Podgrmeča“ i vankuverskog „Sarajeva“ bila prijateljskog karaktera, prikazan je tvrd i takmičarski nogomet po terenu i vremenu veoma teškom za igru. Domaćini su se bolje snašli i na kraju slavili rezultatom 2:0. Ovaj nogometni događaj je opravdao očekivanja, a prema zamislima organizatora ideja je da postane tradicionalna i održava se svakog ljeta.

Istovremeno, sanske nogometne legende su pokazale volju i interesovanje da pomognu klubu u kojem su ponikli i stekli afirmaciju, kako materijalno, tako i na druge načine.

PRAZNIK NOGOMETA U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |