PREDPIONIRI RUDARA BOLJI OD VRŠNJAKA PODGRMEČA

PREDPIONIRI RUDARA BOLJI OD VRŠNJAKA PODGRMEČA


Četvrtak, 8 Septembra, 2022

Jučer su prvenstvenu utakmicu odigrali predpioniri Rudara iz Kamengrada i Podgrmeča čime su ujedno pokazali da Sanski Most ne treba da strahuje za nogometnu budućnost. Komšijski derbi zasluženo je pripao Rudaru, ali i najmlađi Podgrmečovi igrači zaslužuju čestitke za borbenu i dopadljivu igru.  Na stadionu u Kamengradu jučer je odigrana zaostala utakmica 1. kola Omladinske lige USK u kojoj su predpioniri NK Rudara ugostili svoje vršnjake iz NK Podgrmeč. Ova susret je nosio epitet derbija kola i u potpunosti je opravdao očekivanja velikog broja navijača obje ekipe koji su uživali u uzbudljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici. Domaćin je pobijedio rezultatom 2:1.

Treba istaći, da je petnaestak minuta kasnio početak utakmice s obzirom da je delegat uočio da u oba kluba ima neregistrovanih igrača. Naime, oba kluba su na vrijeme prije početka prvenstva poslali uredne papire na adresu Nogometnog saveza USK koji je iste proslijedio Federalnom savezu, ali nije stigao odgovor jer se navodno poslovi oko registracije igrača u mlađim uzrasnim kategorijama odrađuju samo četvrtkom. Tako su oba kluba nastupila oslabljeni i to  Rudar bez četiri, a Podgrmeč čak bez šest igrača. Inače, domaćin je riješio utakmicu u prvom poluvremenu. Imao je terensku inicijativu koja je rezultirala sa nekoliko dobrih prilika i dva postignuta gola. Mrežu gostiju je načeo Harun Cerić, rezultat je  auto golom povisio Ajdin Cerić, a treba istaći da domaćin nije iskoristio i penal. Predpioniri Podgrmeča su bolje otvorili drugo poluvrijeme i na početku su golom Amara  Merdanovića uspjeli smanjiti rezultat. U nastavku se vodila izjednačena borba na sredini terena sa dosta grešaka i nekoliko poluprilika sa obje strane, ali rezultat se do kraja nije promijenio. Sve u svemu, bila je to lijepa nogometna predstava koja je pokazala da Sanski Most ne treba da strahuje za svoju nogometnu budućnost.

Igrači oba kluba zaslužuju čestitke za borbenu i dopadljivu igru, a pojedini igrači su za svoje nogometne vještine više puta nagrađeni aplauzom od objektivne i zadovoljne publike. Trener predpionora Podgrmeča, Edin Jakupović, je za RTV Sanu rekao da je zadovoljan fer i korektnom utakmicom, ali i igrom svojih pulena s obzirom da se radi o novoj generaciji tako da je većina igrača prvi put igrala na velikom terenu. Trener omladinskih selekcija u NK Rudar, Besim Burnić, je čestitao igračima obje ekipe jer su publici priredili odličnu nogometnu predstavu. On naglašava da je zadovoljan ostvarenom pobjedom i zalaganjem svojih igrača koji su zasluženo pobijedili, ali ističe da je rezultat u drugom planu jer je bitno da se dječaci takmiče i stiču iskustvo. U narednom kolu predpioniri Podgrmeča će na Gradskom stadionu ugostiti svoje vršnjake iz Akademije nogometa „Jedinstvo“ Bihać, dok će najmlađi igrači NK Rudara gostovati kod ekipe „Omladinac 75“ iz Pokoja kod Bihaća.

PREDPIONIRI RUDARA BOLJI OD VRŠNJAKA PODGRMEČA

Sanski Most |