PREDSTAVA „OSTAJTE“ IGRANA U SANSKOM MOSTU

PREDSTAVA „OSTAJTE“ IGRANA U SANSKOM MOSTU


Četvrtak, 22 Februara, 2018

Pozorišna predstava „Ostajte“, čiji je autor poznata banjalučka glumica Ljiljana Čekić, igrana je danas u prostoru Kino „Sana“ u Sanskom Mostu i riječ je o predstavi koja svojom tematikom govori o aktuelnom problemu odlaska mladih van granica Bosne i Hercegovine.

Nedavno je doživjela svoje premijerno izvođenje i prema riječima njene autorice, nosi pečat društveno angažirane , te pokušava da objasni motive zbog kojih se mladi ljudi odlučuju na odlazak u inostranstvo, ali i probleme i poteškoće s kojima se susreću u tuđini. „Zanimljivo je kako su sve replike iz predstave autentične i preuzete iz stvarnog života.

Naime, tekst predstave je nastao na osnovu istraživanja koje je rađeno u saradnji sa studentima banjalučkog Nezavisnog univerziteta, i na osnovu intervjua sa ljudima koji nameravaju da odu u inostranstvo, ili su otišli, ili su se vratili.“, istakla je Čekićeva. Inače, radi se o glumici Narodnog pozorišta Republike Srpske i profesorici na Nezavisnom univerzitetu u Banjaluci, a u predstavi igraju još četiri studentkinje ovog univerziteta: Nikolina Mijatović, Suzana Mićić, Branka Mišić i Tamara Šobot.

Predstava je igrana u dva termina, za učenike sanskih osnovnih i srednjih škola i na njih je ostavila značajan utisak te su akteri ovog pozorišnog komada nagrađeni velikim pljeskom.

PREDSTAVA „OSTAJTE“ IGRANA U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |