PREDSTAVLJEN PROJEKAT START-UP DAN „KRENI“

PREDSTAVLJEN PROJEKAT START-UP DAN „KRENI“

U sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BIH“ koji se uz podršku UNDP-a provodi i u našoj općini, danas je u sali Općinskog vijeća Sanski Most održan sastanak na temu Start-up dan „Kreni“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici UNDP-a, članovi Partnerske Networks fondacije, predstavnici općine Sanski Most, mjesnih zajednica , privrednici, predstavnici obrazovnih institucija i nevladinih organizacija, kao i ostali građani zainteresovani za realizaciju vlastitih ideja. Na sastanku je predočen projekat – Start-up dan „Kreni“ koji će se održati u Banja Luci 29. maja, a na kome će svi zainteresovani imati priliku da prezentuju svoju društveno korisnu ideju.

Učesnici ovog projekta će imati priliku predstaviti svoje društveno odgovorne ideje iz različitih oblasti kako bi pomogli svojoj zajednici. Uz pomoć stručnjaka koji podstiču društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, osobe sa najboljim idejama će imati priliku da dobiju savjete kako da na najbolji način projekti budu integrisani u njihovim zajednicama. Učesnicima sa najboljim idejama pružiće se mogućnost njihove realizacije, u čemu će dobiti podršku od strane potencijalnih investitora.

Ovom prilikom upućen je i poziv svim zainteresovanim građanima iz općine Sanski Most, koji imaju ideje koje bi bile u funkciji razvoja i boljeg života u općini, da prisustvuju ovom događaju. Start-up dan je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

PREDSTAVLJEN PROJEKAT START-UP DAN „KRENI“

| Sanski Most |