PREDSTAVNICI SANSKIH LOGORAŠA NA IZRICANJU PRESUDE MLADIĆU

PREDSTAVNICI SANSKIH LOGORAŠA NA IZRICANJU PRESUDE MLADIĆU


Ponedjeljak, 20 Novembra, 2017

Pedesetak predstavnika Saveza logoraša u Bosni i Hercegovini i udruženja žrtava sa područja cijele zemlje prisutvovaće izricanju presude Ratku Mladiću, koja je zakazana za 22. novembar pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Među njima biće i trojica predstavnika Udruženja logoraša Sanski Most.Ovo udruženje je odlučilo da put Haga putuju Sadmir Alibegović, Zikret Zukić i Faruk Seferović, koji će u sudsnici Haškog tribunala prisustvovati izricanju presude Mladiću.

Oni su danas otputovali u Holandiju, a ispred statute logoraša i imena žrtava agresije na BiH, ispratio ih je načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović i predstavnici Udruženja logoraša. Ovom prilikom istaknuto je uvjerenje kako će presuda Mladiću zadovoljiti pravdu i bar djelimično biti satisfakcija za žrtve agresije i genocida u BiH.

Čitanje presude u predmetu Mladić održaće se 22. novembra 2017. u sudnici Međunaodnog sudaza ratne zločine u Hagu. Ratko Mladić, bivši komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, optužen je za genocid i ratne zločine. Suđenje je počelo 16. maja 2012. godine. Optužnica protiv Mladića podignuta je 1995. godine, a on se nekoliko godina skrivao, izbjegavajući tako hapšenje i izručenje Haškom tribunalu.

PREDSTAVNICI SANSKIH LOGORAŠA NA IZRICANJU PRESUDE MLADIĆU

Sanski Most |