PREDSTAVNICI VLASTI OSIGURALI POMOĆ ZA ZULIĆE

PREDSTAVNICI VLASTI OSIGURALI POMOĆ ZA ZULIĆE


Petak, 15 Februara, 2019

Podršku porodici Zulić, čija je kuća stradala u katastrofalnom požaru koji se dogodio prije sedam dana, pružili su načelnik Općine Sanski Most i federalni poslanik, Asim Kamber, koji su ih posjetili i obećali konkretnu pomoć.

U proteklim danima, mještani Vrša i brojni donatori pomogli su da se ovoj ugroženoj porodici  izgradi novi krov i stvore pretpostavke za sanaciju onoga što je vatra progutala. Načelnik Hasanbegović je ovom prilikom odao priznanje Vršanima koji su odmah pritekli u pomoć ugroženim komšijama. „Općina Sanski Most je već pomogla ovu porodicu novčanim sredstvima, nadamo se da su ona dostatna i da će pomoći Zulićima da obnove kuću.

Pozivam ovim putem sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovu humanu akciju, jer kuća je zaista doživjela tešku devestaciju i sada je nemoguće u njoj boraviti“, kazao je Hasanbegović. Vlasnik kuće, Fikret Zulić, zahvalio je komšijama i lokalnim vlastima, kao i svim drugim pojedincima i kolektivima koji su im priskočili u pomoć u ovom teškim danima. Njegovim riječima pridružio se i mjesni imam Ernas ef. Pašalić: „Želio bih zahvaliti svim džematlijama, kako onima u BiH tako i svima koji su van domovine na jednoj ovako lijepoj priči čije se stranice ispisuju ovih dana.

Posebnu zahvalnost uputio bih i donatorima, Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most, načelniku Hasanbegoviću i federalnom poslaniku Kamberu, na konkretnoj akciji pomoći Zulićima“, kazao je ef. Pašalić. Federalni poslanik i predsjednik OO SDA Sanski Most, Asim Kamber, istakao je kako je Općinska organizacija SDA samo u protekloj godini osigurala preko 30 hiljada maraka i radi se o sredstvima aktivista i članova, za pomoć ugroženim građanima. „Došao sam danas da podržim ovu porodicu i da ih obavjestim da ćemo kao stranka, kao i uvijek u ovakvim prilikama, organizovati humanitarnu akciju u kojoj će sudjelovati svi naši članovi kako bi pomogli porodici Zulić.  Vidljivo je da su u ovoj kući svi spratovi i potkrovlje u potpunosti devastirani, a pored radova koje je potrebno obaviti, predstoji i opremanje kuće.

Zbog toga koristim priliku da se zahvalim građanima Sanskog Mosta, koji uvijek pokazuju ogromnu solidarnost prema ljudima u nevolji i da ih pozovem da to urade i u ovom slučaju. Također, odajem priznanje Vršanima koji su u samo dva dana očistili kuću i podigli novi krov kako objekat ne bi dalje propadao“, kazao je Kamber. Podsjećamo da je prije sedam dana izgorjela kuća petočlane porodice Zulić, a vatra je u samo sat vremena uništila gotovo sve što su ovi vrijedni ljudi godinama mukotrpno sticali.

 

PREDSTAVNICI VLASTI OSIGURALI POMOĆ ZA ZULIĆE

Sanski Most |