PREMINUO NAFIZ MALIČEVIĆ NAŠ CIJENJENI SUGRAĐANIN

PREMINUO NAFIZ MALIČEVIĆ NAŠ CIJENJENI SUGRAĐANIN


Utorak, 23 Jula, 2019

Nafiz Maličević potiče iz poznate poslastičarsko-ugostiteljske familije, ali se tim poslom bavio samo u mladosti, pomažući u porodičnom biznisu. Kako je bilo dovoljno da jedan sin naslijedi porodični posao i tradiciju, Nafiz je izučio za električara i kako kaže: – nikad se nije pokajao.

U poslijeratno vrijeme intenzivne obnove i elektrifikacije grada i sela, mlađani majstor Nafiz unosio je svjetlost i radost u mnoge domove i kuće širom Bosanske krajine. Bio je jedan od onih čaršijskih ljudi koji je svojim životom i odnosom prema drugima: prijateljima, komšijama i sugrađanima izgrađivao onaj poznati duh zajedništva koji je decenijama krasio naš grad. Poput većina starijih Sanjana bio je zaljubljenik u sport i vatreni navijač Podgrmeča, kluba kojeg je godinama pratio kad igra bilo kod kuće ili na strani.

Sportski duh udahnuo je i svojim sinovima, a sva trojica su bili uspješni rukometaši. Iako u poznim životnim godinama, često se mogao vidjeti na biciklu, njegovom omiljenom prevoznom sredstvu kojim se aktivno koristio sve do smrti. U poslednjih nekoliko godina bavio se neobičnim hobijem-sakupljanjem osmrtnica naših umrlih sugrađana. Ovom prilikom sjećamo se i Nafizove supruge Naile, koja je nedavno preminula. Njihova mala kuća u Staničnoj ulici uvijek je bila okupana cvijećem i zečenilom. Oboje su svojim životima ostavili neizbrisiv trag i pečat u životu ovog grada i zaslužuju da ih se zauvijek sjećamo i pominjemo ih. Porodici Maličević ovom prilikom upućujemo izraze najdubljeg saučešća i molimo se za vječni rahmet našeg Nafiza. Dženaza namaz klanjaće se sutra u 13 sati ispred Hamzibegove džamije, a ukop je na gradskom mezarju Greda.

PREMINUO NAFIZ MALIČEVIĆ NAŠ CIJENJENI SUGRAĐANIN

Sanski Most |