Press KO SDA USK: Podrška radu Vlade i premijeru Rošiću

Press KO SDA USK: Podrška radu Vlade i premijeru Rošiću


Srijeda, 8 Novembra, 2017

Jučer je u Bihaću najviše rukovodstvo SDA USK održalo konferenciju za novinare na kojoj su se javnosti obratili potpredsjednik KO SDA USK Amir Avdić, član Predsjedništva SDA BiH Asim Kamber i prisutni članovi iz svih osam općinskih organizacija SDA.

Prisutni funkioneri SDA su se osvrnuli na aktuelnu političku situaciju na USK u svjetlu pokušaja stvaranja političke krize i slabljenja Vlade USK.  „Propao je prošlosedmični pokušaj stvaranja nove parlamentarne većine u Skupštini USK, ali nisu prestali pokušaji da se stvara vještačka kriza“, istakao je predsjednik kluba SDA u Skupštini USK Edin Bašagić.

 

Na ovoj konferenciji bilo je govora i o imenovanju Povjereništva u Općinskoj organizaciji SDA Bužim.

KO SDA USK je pozvao sve visoke dužnosnike SDA Bužim da skupa sa članstvom SDA rade na stvaranju ambijenta jedinstva i snage u bužimskoj SDA organizaciji te da joj vrate rejting jedne od najjačih u Bosni i Hercegovini.

Kako je rečeno na ovoj konferenciji, Vlada USK na čelu sa premijerom Huseinom Rošićem uspjela je stabilizirati budžet Kantona, kojeg su neki pojedinci i političke stranke htjeli iskoristiti za dodvoravanje glasačima na prestojećim Općim izborima.

Press KO SDA USK: Podrška radu Vlade i premijeru Rošiću

Sanski Most |