PRIJEDORSKA ULICA I GRADSKI MOST OD VEČERAS PJEŠAČKA ZONA

PRIJEDORSKA ULICA I GRADSKI MOST OD VEČERAS PJEŠAČKA ZONA


Srijeda, 20 Decembra, 2017

Kao što je bilo i najavljeno, večeras na snagu stupa odluka o zabrani kretanja motornih vozila u jednom dijelu Prijedorske ulice, kao i preko gradskog mosta u periodu od 18 sati pa do ponoći, a u tom periodu uvodi se pješačka zona, odnosno korzo.

Ovakav režim saobraćaja ostaje na snazi do 08. januara naredne godine, o čemu upozoravaju i znakovi u gradu koje su danas postavili radnici Javnog komunalnog preduzeća „Sana“. Podsjećamo, Općinsko vijeće Sanski Most na posljednjoj sjednici usvojilo je dvije istovijetne odluke, koje se odnose na regulaciju saobraćaja za vrijeme novogodišnjih praznika, te rad ugostiteljskih objekata.

Naime, po uzoru na slične odluke koje stupaju na snagu u vrijeme ljetne turističke sezone, ovim odlukama u periodu od 20. decembra do 08. januara ugostiteljskim objektima omogućeno je produženo radno vrijeme, a istovremeno uvodi se zabrana kretanja motornih vozila u dijelu Prijedorske ulice, na relaciji između dva kružna toka, kao i preko gradskog mosta, gdje se uvodi pješačka zona u vremenskom periodu od 18.00 do 24.00 sata. Inače, pomenute odluke inicirali su sanski privrednici, prvenstveno oni koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, iz razloga što je za vrijeme novogodišnjih praznika povećan broj posjetilaca kao i gostiju koji borave u našem gradu.

Očekuje se da će ovakva odluka pozitivno djelovati na privrednu aktivnost, te da će ugostitelji imati mogućnost da ostvare veće prihode u ovom periodu zimske sezone. Istovremeno, u Sanskom Mostu se po prvi put ove godine održava i manifestacija pod nazivom „Zimska čarolija“, koja je počela danas i traje do 10. januara naredne godine, a najveći broj planiranih sadržaja odvijaće se u glavnoj gradskoj ulici.

PRIJEDORSKA ULICA I GRADSKI MOST OD VEČERAS PJEŠAČKA ZONA

Sanski Most |