PRIJEM U KABINETU NAČELNIKA ZA GOSTE IZ BERGAMA

PRIJEM U KABINETU NAČELNIKA ZA GOSTE IZ BERGAMA

Delegacija iz turskog grada Bergama, skupa sa profesionalnom folklornom grupom iz ovog grada borave u Sanskom Mostu, a njihov domaćin je Kulturno-umjetničko društvo „Sanski biseri“ koje večeras obilježava dvadeset godina postojanja i rada.

Tim povodom  večeras će se u gradskoj dvorani održati koncert koji će svojim nastupom uveličati i gosti iz Turske. Naime, nakon što su članovi „Sanskih bisera“ skupa sa folklornim sekcijama sanskih osnovnih škola u proteklih nekoliko godina u više navrata boravili u Turskoj, i bili gosti toga grada, uslijedila je i njihova posjeta Sanskom Mostu. Za goste iz Bergama prijem je danas priredio i općinski načelnik Faris Hasanbegović, koji je ovom prilikom poželio dobrodošlicu te uputio zahvalnost za dugogodišnje gostoprimstvo koje je ovaj grad pružao Sanjanima. Ovom prilikom razgovarano je o nastavku kulturne saradnje između ova dva grada koja će u narednom periodu biti još intenzivnija.

Također, istaknute su neraskidive veze između Sanskog Mosta i turskog naroda koje posebno dalaze do izražaja prilikom održavanje tradicionalne manifestacije Musalla, kao i tokom obilježavanja godišnjice bitke kod Čanakalea kada visoka turska delegacija svake godine posjećuje ovaj grad i spomenik turskim šehidima u Donjem Kamengradu. Sastanku je prisustvovao i Izmir Talić, nekadašnji ambasador BiH u Sloveniji i Crnoj Gori, koji je od samog osnivanja bio angažovan u radu Kulturno-umjetničkog društva „Sanski biseri“, gdje je i ostavio neizbrisiv trag. Po okončanju prijema razmijenjeni su i prigodni pokloni.

PRIJEM U KABINETU NAČELNIKA ZA GOSTE IZ BERGAMA

| Sanski Most |