PRIJEM ZA KENANA ĆATIĆA KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

PRIJEM ZA KENANA ĆATIĆA KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Kenan Ćatić, najuspješniji sportista Sanskog Mosta za 2017. godinu, dobio je još jedno priznanje za ostvarene vrhunske rezultate. Za svoje uspjehe i promociju sanskog sporta danas je dobio i novčanu nagradu od općine Sanski Most.  Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, danas je sa svojim saradnicima upriličio prijem za mladog sanskog kick-boksera Kenana Ćatića koji je zvanično proglašen najuspješnijim sportistom Sanskog Mosta za 2017. godinu.

Prijemu je prisustvovao i Senad Ikanović, trener kikboxing kluba „Knock down“, koji je jedan od nazaslužnjih za Ćatićeve vrhunske rezultate. Pomenimo,  Čatić je do titule najboljeg sanskog sportiste došao nakon što je u prošloj godini postao dvostruki državni prvak. U seniorskoj konkurenciji  osvojio je 1. mjesto na državnom prvenstvu u Bihaću disciplina K- 1 stil kategorija -71 kg, te 1.mjesto na prvenstvu BiH u Foči  discpilina Full Contact -71 kg. Načelnik Hasanbegović je ispred Općine Sanski Most mladom borcu uručio prigodnu novčanu  nagradu u iznosu od 200 KM, a Ćatiću je uputio i čestitke na njegovom radu, zalaganju, dosadašnjim uspjesima i promociji sanskog sporta, te mu je zaželio puno sportske sreće i u 2018. godini. Načelnik Hasanbegović se zahvalio i ostalim sportistima koji ime Sanskog Mosta u lijepom svijetlu predstavljaju širom BiH, ali i van njen granica.

On je istakao da je Općina Sanski Most najveći sponzor sanskog sporta, a i u ovogodišnjem budžetu finansiranje sporta je povećano za 20 hiljada maraka u odnosu na prošlu godinu.  Kenam Ćatić se zahvalio na dobivenoj nagradi, ali svima koji su mu pomogli da dođe do titule najboljeg sanskog sportiste, a posebno treneru Ikanoviću sa kojim je odradio naporne fizičke i tehničke pripreme i što je svakako doprinjelo njegovim velikim rezultatuma. Kenan Ćatić je rođen 8. novembra 1997.  godine, završio je Srednju poljoprivrednu školu u Sanskom Mostu, zanimanje fitofarmaceut i trenutno je nezaposlen. U kickboxing klubu „Nokdaun“ počeo je trenirati prije tri godine kada i počinje njegova već uspješna sportska karijera.

Naporan rad, trud i dosta prolivenog znoja na skoro svakodnevnim treninzima su se na kraju isplatili. Dvesetotogodišnji Ćatić iza sebe već ima velike upsjehe. Penjao se na pobjednička postolja na nekoliko domaćih i međunarodnih turnira,a sa dvije titule državnog prvaka ovaj uzoriti mladi sportista je izborio mjesto u reprezenztaciji BiH. Kenan Ćatić je velika nada ne samo sanskog nego i bh sporta,a mi mu samo možemo poželjeti mnogo sreće i novih uspjeha na narednim takmičenjima. Prvi ovogodišnji nastup će imati 24. februara, kada će učestvovati na velikiom međunarodnom kickboxing turniru u Sarajevu.

 

 

PRIJEM ZA KENANA ĆATIĆA KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

| Sanski Most |