PRIJEM ZA KENANA ĆATIĆA KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

Kenan Ćatić, najuspješniji sportista Sanskog Mosta za 2017. godinu, dobio je još jedno priznanje za ostvarene vrhunske rezultate. Za svoje uspjehe i promociju sanskog sporta danas je dobio i novčanu nagradu od općine Sanski Most.  Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, danas je sa svojim saradnicima upriličio prijem za mladog sanskog kick-boksera Kenana Ćatića koji je zvanično proglašen najuspješnijim sportistom Sanskog Mosta za 2017. godinu.

Prijemu je prisustvovao i Senad Ikanović, trener kikboxing kluba „Knock down“, koji je jedan od nazaslužnjih za Ćatićeve vrhunske rezultate. Pomenimo,  Čatić je do titule najboljeg sanskog sportiste došao nakon što je u prošloj godini postao dvostruki državni prvak. U seniorskoj konkurenciji  osvojio je 1. mjesto na državnom prvenstvu u Bihaću disciplina K- 1 stil kategorija -71 kg, te 1.mjesto na prvenstvu BiH u Foči  discpilina Full Contact -71 kg. Načelnik Hasanbegović je ispred Općine Sanski Most mladom borcu uručio prigodnu novčanu  nagradu u iznosu od 200 KM, a Ćatiću je uputio i čestitke na njegovom radu, zalaganju, dosadašnjim uspjesima i promociji sanskog sporta, te mu je zaželio puno sportske sreće i u 2018. godini. Načelnik Hasanbegović se zahvalio i ostalim sportistima koji ime Sanskog Mosta u lijepom svijetlu predstavljaju širom BiH, ali i van njen granica.

On je istakao da je Općina Sanski Most najveći sponzor sanskog sporta, a i u ovogodišnjem budžetu finansiranje sporta je povećano za 20 hiljada maraka u odnosu na prošlu godinu.  Kenam Ćatić se zahvalio na dobivenoj nagradi, ali svima koji su mu pomogli da dođe do titule najboljeg sanskog sportiste, a posebno treneru Ikanoviću sa kojim je odradio naporne fizičke i tehničke pripreme i što je svakako doprinjelo njegovim velikim rezultatuma. Kenan Ćatić je rođen 8. novembra 1997.  godine, završio je Srednju poljoprivrednu školu u Sanskom Mostu, zanimanje fitofarmaceut i trenutno je nezaposlen. U kickboxing klubu „Nokdaun“ počeo je trenirati prije tri godine kada i počinje njegova već uspješna sportska karijera.

Naporan rad, trud i dosta prolivenog znoja na skoro svakodnevnim treninzima su se na kraju isplatili. Dvesetotogodišnji Ćatić iza sebe već ima velike upsjehe. Penjao se na pobjednička postolja na nekoliko domaćih i međunarodnih turnira,a sa dvije titule državnog prvaka ovaj uzoriti mladi sportista je izborio mjesto u reprezenztaciji BiH. Kenan Ćatić je velika nada ne samo sanskog nego i bh sporta,a mi mu samo možemo poželjeti mnogo sreće i novih uspjeha na narednim takmičenjima. Prvi ovogodišnji nastup će imati 24. februara, kada će učestvovati na velikiom međunarodnom kickboxing turniru u Sarajevu.

 

 

PRIJEM ZA KENANA ĆATIĆA KOD OPĆINSKOG NAČELNIKA

| Vijesti |