Prijem za najbolju učenicu iz vjeronauke

Prijem za najbolju učenicu iz vjeronauke


Ponedjeljak, 27 Marta, 2017

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, upriličen je prijem za pobjednicu kantonalnog takmičenja iz vjeronauke, Belmu Korlat, učenicu devetog razreda Osnovne škole „Mahala“.

Prijemu su prisustvovali vjeroučitelj i direktor ove obrazovne ustanove, a ovom prilikom od strane Medžlisa najboljoj učenici uručeni su i prigodni pokloni, kao nagrada za ostvarene rezultate. Ovom prilikom, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most Husein ef. Kovačević je istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima koje ova obrazovna ustanova postiže u radu sa djecom, čemu svjedoči osvojeno prvo mjesto na kantonalnom takmičenju iz vjeronauke. Postignuti uspjeh dokaz je dobrog odgojno-obrazovnog rada porodice i škole, koji su najzaslužniji za ostvarene rezultate, istakao je ef. Kovačević.

Direktor škole Meho Batić, i nastavnica vjeronauke Mirsada Hasić, istakli su da se radi o učenici na koju su svi veoma ponosni, koja svojim vršnjacima može da posluži kao primjer dobrog učenja i vladanja. Belma Korlat je učenica devetog razreda i do sada je, pored vjeronauke, imala zapažene rezultate i iz drugih nastavnih predmeta. Prošle godine je kao trećeplasirana sa kantonalnog prvenstva osvojila drugo mjesto na državnom takmičenjnu iz vjeronauke. Ove godine na kantonalnom takmičenju ostvarila je još veći uspjeh osvojivši prvo mjesto, te je u maju mjesecu očekuje državno takmičenje koje se održava u Visokom.

Prijem za najbolju učenicu iz vjeronauke

Sanski Most |