PRIJEM ZA NOSIOCE RATNIH PRIZNANJA

PRIJEM ZA NOSIOCE RATNIH PRIZNANJA


Ponedjeljak, 9 Oktobra, 2017

Načelnik općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, priredio je prijem za nosioce ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“ u povodu obilježavanja 10. oktobra, Dana oslobođenja općine Sanski Most.

Uz prijatno druženje, razgovaralo se o trenutnom statusu ove ali i drugih boračkih kategorija, te o problemima s kojima se susreće cjelokupna boračka populacija u današnjem društvu. Na ovaj način se željela ukazati posebna čast dobitnicima i nosiocima najviših ratnih priznanja iz perioda odbrambeno oslobodilačkog rata, koji trenutno žive na području općine Sanski Most. Predsjednik udruženja koje okuplja nosioce ovih priznanja u Sanskom Mostu, Senad Kljajić, iskoristio je priliku kako bi upoznao prisutne o trenutnim aktivnostima koje se provode u kantonalnoj organizaciji koja ovu populaciju, kao i planovima za naredni period.

Jedna od aktivnosti jeste i nastavak započetih radova na uređenju Memorijalnog centra Galaja, u čemu su članovi ovog udruženja do sada dali značajan doprinos. Općina Sanski Most je jedna od vodećih općina u Bosni i Hercegovini, kada je riječ o rješavanju egzistencijalnih problema pripadnika boračkih populacija, a na ovom sastanku je istaknuto kako će i u budućem periodu lokalna vlast nastaviti s takvom politikom. Načelnik Hasanbegović je istakao da su vrata općine Sanski Most, kao i do sada, otvorena za ovu kategoriju stanovništva s ciljem da se zajednički rješavaju problemi.

Načelnik je ovu priliku iskoristio kako bi se informisao i o drugim problemima s kojima se susreću nosioci ovog ratnog priznanja u svakodnevnom životu, a na kraju su nosiocima „Zlatnog ljiljana“ i „Zlatne policijske značke“ uručeni prigodni darovi.

PRIJEM ZA NOSIOCE RATNIH PRIZNANJA

Sanski Most |