PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJE U SANSKOM MOSTU

PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJE U SANSKOM MOSTU

Općina Sanski Most organizovala je danas tradicionalni prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Sanski Most. Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima čestita na postignutim rezultatima i poželi uspjeh u daljem toku školovanja, a na prijemu su uručene i jednokratne stipendije.

I ove godine na osnovu odluke Općinskog vijeća Sanski Most učenicima generacije dodijeljene su jednokratne stipendije, što svakako predstavlja nagradu za uloženi trud tokom proteklog školovanja, ali i podstrek za budući rad. U ime općinskog načelnika Farisa Hasanbegovića, učenicima generacije stipendije su uručile Zerina Pašagić, načelnica Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, te Ermina Hrnčić, načelnica Službe za finansije, trezor i zajedničke poslove.

Tokom prijema naglašena je opredijeljenost općine za ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje, jer samo je to garant razvoja i prosperiteta lokalne zajednice, ali i države u cjelini. Isto tako, istaknuto je da općina Sanski Most redovno izmiruje svoje obaveze prema obrazovnim ustanovama, te isplaćuje stipendije studentima koji imaju zaključen ugovor sa općinom. U svome obraćanju, Zerina Pašagić je uputila čestike učenicima za veliki uspjeh postignut tokom školovanja, kao i njihovim roditeljima i nastavnicima, te je zrazila uvjerenje da će oni i u idućem školovanju na dostojanstven način predstavljati sebe, svoju porodicu i grad iz kojeg dolaze.

Na današnjem prijemu učenici su govorili o motivima u toku svog školovanja, kao i tome koji će obrazovni smjer odabrati za nastavak svog školovanja. Učenik generacije u Gimnaziji Sanski Most, Lejla Hromalić, zahvalila se na prijemu i uručenim nagradama.

Učenici koji su ove godine ponijeli titulu učenika generacije srednjih i osnovnih škola škola su: Gimnazije Sanski Most – Lejla Hromalić, Mješovite srednje škole Sanski Most – Haris Kebić, tehnička škola, i Ajla Kaltak, stručna škola, Srednje poljoprivredne škole “Sanus futurum” – Benjamin Crljenković, Osnovne škole “Peti oktobar” – Azra Bulić, Osnovne škole “Hasan Kikić” – Romana Baković, Osnovne škole “Fajtovci” – Aldina Vukalić, Osnovne škole “Vrhpolje” – Melisa Kadirić, Osnovne škole “Mahala” – Belma Korlat, Osnovne škole “Prva sanska škola” – Lejla Jakupović, i Osnovne škole “Skender Kulenović” Donji Kamengrad – Eldina Krupić.

PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJE U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |