PRIJEM ZA „ZLATNE LJILJANE“

U povodu obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, danas je u sali Općinskog vijeća organiziran tradicionalni prijem za nosioce najviših ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „Zlatna policijska značka“. Inače, 9. Maj se u Bosni i Hercegovini obilježava i kao „Dan zlatnih liljana“.

Organizator ovog tradicionalnog prijema bio je načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović. Uz prijatno druženje, razgovaralo se o trenutnom statusu ove ali i drugih boračkih kategorija, te o problemima s kojima se susreće cjelokupna boračka populacija.

Predsjednik općinskog udruženja „Zlatnilh liljana“ u Sanskom Mostu, Senad Kljajić, istakao je kako je ovo udruženje formirano prije četiri godine i trenutno broji 30 članova. Načelnik Hasanbegović je istakao je da su vrata njegovog kabineta, uvijek otvorena za ovu kategoriju stanovništva s ciljem da se zajednički rješavaju problemi. Na kraju  recimo, da su na današnjem prijemu, dobitnicima najviših ratnih priznanja uručeni prigodni darovi od strane Općine Sanski Most.

PRIJEM ZA „ZLATNE LJILJANE“

| Vijesti |