PRIPREME ZA ASFALTIRANJE ULICE U JEZERNICAMA

PRIPREME ZA ASFALTIRANJE ULICE U JEZERNICAMA


Petak, 7 Aprila, 2017

Kako su nas informisali iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, započeli su pripremni radovi na asfaltiranju ulice u naselju Jezernice.

Trenutno su vrše radovi na pripremi i uređenju podloge za postavljanje asfalta, a asfaltiranje bi trebalo uslijediti u narednim danima. Obzirom da se radi o naselju koje se nalazi neposredno uz rijeku Sanu, ovaj dio grada među prvima je bio na udaru katastrofalne poplave koja se dogodila u maju 2014. godine.

Usljed izlijevanja rijeke Sane iz korita velike štete tom prilikom pričinjene su na stambenim objektima kao i na komunalnoj infrastrukturi, a velika oštećenja doživio je i put koji prolazi kroz ovo naselje. Zahvaljujući saradnji mještana i općine Sanski Most obezbijeđena su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 42 000 maraka.

Mještani cijeli projekat asfaltiranja finansiraju sa 20 000 a općina sa preostale 22 000 maraka, dok ja za izvođača radova odabrana firma „Kov Grad“ iz Bužima. Predviđeno je postavljanje 400 meatra novog asfalta.

PRIPREME ZA ASFALTIRANJE ULICE U JEZERNICAMA

Sanski Most |