PRIPREME ZA ASFALTIRENJE PUTA U NAPRELJU

PRIPREME ZA ASFALTIRENJE PUTA U NAPRELJU


Četvrtak, 9 Novembra, 2017

Ovih dana izvode se radovi na pripremi terena za asfaltiranje lokalnog puta u selu Naprelje. Uskoliko bi se zadržali trenutni vremenski uslovi, mještani se nadaju da će veoma brzo uslijediti i postavljanje asfaltne podloge, čime bi uspješno bili okončali svi planirani radovi na ovoj saobraćajnici, koja će svakako biti od velikog značaja za mještano ovog ali i okolnih sela.

Obzirom da je ovaj lokalani put dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, koji je pri tom zbog svoje dotrajalosti, veoma često predstavljao problem mještanima, koji se pretežno bave poljoprivrednom proizvodnjom, javila se potreba za njegovom temeljitom rekonstrukcijom. Zahvaljujući inicijativi samih mještana, pokrenuta je procedura oko izrade projektne dokumentacije. Mještani su obezbijedili polovinu sredstava neophodnih za izvođenje radova, a drugi dio osigurala je općina Sanski Most.

Povodom početka radova, ovu lokciju obišli su predstavnici općine Sanski Most, općinski načelnik Faris Hasanbegović, i zastupnik u Federalnom parlamentu, Asim Kamber. Mještani su ovom prilikom istakli zahvalnost svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta. Inicijativa za asfaltiranje puta potekla je od mještana, koji su prije izvjesnog vremena kandidirali ovaj projekat kod Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, nakon čega su osigurana i finansijska sredstva za njegovu realizaciju. Vrijednost ugovorenih radova za asfaltiranje lokalnog puta u Naprelju iznosi 112. 00 konvertibilnih maraka, a dužina puta je 1400 metara.

PRIPREME ZA ASFALTIRENJE PUTA U NAPRELJU

Sanski Most |