PRIPREME ZA “CVJETNU STAZU”

PROTEKLOG VIKENDA ČLANOVI PLANINARSKOG-EKOLOŠKOG DRUŠTVA „KANJON“ SANSKI MOST UREĐIVALI SU I PRIPREMALI STAZU ZA PREDSTOJEĆU DEVETU PO REDU PLANINARSKU ŠETNJU „CVJETNOM STAZOM“ KOJA ĆE SE 6. MAJA ODRŽATI U NAŠEM GRADU.

Prema riječima predsjednice Planinarskog društva „Kanjon“ Sanski Most, Amire Šabić do organizacije ove sada već tradicionalne planinarske šetnje ostalo je nepunih mjesec dana, pa su se u ovom društvu angažirali da sve pripreme završe na vrijeme.

Očekuje se veliki broj gostiju, planinara iz BiH i regije pa se vjeruje da će ove godine biti i do sada najveća posjećenost ovom događaju, istakla je Šabić. Naglasila je obzirom, da ove godine društvo obilježava 13. Godina svoga postojanja, da su sada aktivnosti učestale, pa se svakog vikenda odrađuje po nekoliko akcija, kako oko realizacije izgradnje prvog planinarskog doma, tako proslave same godišnjice društva, te učešća u akciji koja prethodi a riječ je o Let's do it – milion sadnica za jaedan dan, zatim obilježavanje Svjetskog dana planete zemlje i na kraju planinarska šetnja „Cvjetnom stazom“.

To je samo dio planiranih aktivnosti kada je u pitanju predsotjeći period. Proteklog petka izgrađen je drveni most iznad „skoka“ rijeke Blihe za potrebe „Cvjetne staze“. Tokom aktivnosti na uređenju planinarske „Cvjetne staze“ članovi PED „Kanjon“ Sanski Most su veoma razočarani velikim količinama smeća kojeg su zatekli na lokalitetu iznad Vodopada rijeke Blihe.

Zaista je žalosna je činjenica da još uvijek postoje građani koji svojim „ne“ponašanjem skrnave ovaj spomenik prirode naše općine. Iz PED „Kanjon“ apeluju na inspekcijske službe da pojačaju nadzor na ovom lokalitetu kako bi se spriječilo daljnje onečišćenje ovog lokaliteta. Cilj nam je privući što veći broj planinara, turista, ljubitelja prirode u naš grad, jer mi zaista imamo šta za pokazati i prezentirati, rekla je na kraju Šabić.

PRIPREME ZA “CVJETNU STAZU”

| Sanski Most |